Pe langa colaceii de pe burtica si kilogramele in plus mancarea de la fast-food iti poate sabota si sanatatea mintala.

Studiul facut de Universitatea Las Palmas de Gran Canaria si Universitatea din Granada a aratat ca persoanele ca mananca frecvent gogosi, cornuri, pizza, hamburgeri sau hot dog au un risc crescut de aparitie a depresiei.

Explicatia sta in faptul ca oamenii care obisnuiesc sa consume aceste alimente sunt si sedentari, fumeaza, mananca si alte produse nesanatoase si lucreaza mai mult de 45 de ore pe saptamana.

Timp de 6 luni, cercetatorii au studiat starea de sanatate a peste 8.900 de persoane care nu sufereau de depresie si nici nu luau antidepresive si care au mancat produse fast-food. La finalul perioadei, 493 de participanti erau depresivi, iar cei care consumasera mai mult “junk food” aveau cu 51% mai multe sanse sa sufere de depresie.

Nu este singurul studiu care arata cat de rau ne poate face mancarea considerata fast-food. O cercetare facuta de americanii de la Mayo Clinic a aratat ca persoanele ale caror diete contin cantitati mari de alimente prajite, carne procesata, deserturi si lactate grase prezinta un risc crescut de aparitie a simptomelor depresiei, in comparatie cu cei care mananca multe fructe, legume si peste.

Sursa: Huffington Post