Povestea acestui eveniment a aparut in Paris, unde se dorea o recunoastere oficiala a profesiei de chelner. Conceptul a ramas acelasi: chelnerii trebuie sa mearga cat de repede pot cu o tava plina in mana, fara sa verse nimic.

Aflata la cea de a 5 editie in Romania, Intrecerea Ospatarilor – Course des Garçons de Cafe a dat startul pentru 21 de liceeni de la Colegiul Economic Viilor care s-au intrecut in indemanare si eleganta purtand in mana, pe un parcurs de 200 de metri in Plaza Romania, o tava pe care au fost asezate 2 pahare umplute cu vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse. Tipul de miscare permis : mers vioi.

Acest eveniment vine in completarea sarbatorii vinului nou „Beaujolais Nouveau” din cadrul Sarbatorii Gustului si in acelasi timp are rolul de a pune in valoare o meserie din industria Ospitalitatii, o meserie care necesita nu doar rezistenta fizica ci si indemanare, eleganta si dinamism.

Juriul a fost format din reprezentanti de la Sarbatoarea Gustului, Liceul Economic Viilor, Asociatia Somelierilor din Romania si Accept Horeca.

Cei 3 castigatori sunt:
Cristinel Firca - Locul 1
Nichita Soare – Locul 2
Ionut Pana – Locul 3

Castigatorii au primit din partea Sarbatorii Gustului si 3 cadouri constand in : o carte de retete cu roquefort Papillon, un pix BIC in 4 culori., un pachet de paste Lustucru, un mustar de Dijon Fallot, o dulceata Les Saveurs d’Yveline.

Mai multe informatii pe www.sarbatoarea-gustului.ro!
Foto: Facebook.com/SarbatoareaGustului