La Paris, cateva sute de protestatari de toate varstele s-au reunit pentru o manifestatie in piata Trocadero si au cerut o etichetare obligatorie a produselor care contin organisme modificate genetic . Protestul a fost initiat prin intermediul retelelor sociale de catre miscarea Occupy-Monsanto, a constatat un jurnalist al AFP.

"Organisme modificate genetic, nici pe campurile noastre, nici in farfuriile noastre", se putea citi pe o pancarta. "Monsanto jefuieste si ucide taranii si planeta", se putea citi pe o alta.

La Strasbourg (est), intre 350 si 450 de manifestanti au defilat in piata Parlamentului European din centrul orasului. In Olanda, manifestatia a reunit, potrivit organizatorilor, peste 4.000 de persoane, in special al Wageningen, centrul industriei agroalimentare situat in estul tarii si supranumit "Food Valley".

In aceasta zi, doua organisme modificate genetic au primit autorizatia de cultivare in Uniunea Europeana: cartoful Amflora, dezvoltat de grupul german BASF si porumbul MON 810 produs de Monsanto.

Opt tari europene - Franta, Germania, Luxemburg, Austria, Ungaria, Grecia, Bulgaria si Polonia - au adoptat clauze de salvgardare pentru a interzice pe teritoriile lor cultura organismelor modificate genetic autorizate.

Sursa: Mediafax.ro