1. Anghinare

Se spune ca in Evul Mediu femeilor le era interzis sa consume anghinare tocmai din cauza proprietatilor ei afrodiziace. Caterina de Medici a fost cea care a rupt aceasta regula cerand adesea la masa feluri cu anghinare din tara ei natala, Italia, si oferindu-i acest festin si sotului sau, Regele Henry al II-lea.

Experienta senzuala de a manca o anghinare a fost si pe placul divei Marilyn Monroe. Inainte sa fie incoronata regina la Hollywood, a primit si titlul de Regina Anghinarei la festivalul anghinarei tinut in Castroville (oras din California) in 1947.

Pe langa proprietatile sale afrodiziace, anghinarea are un efect benefic si asupra ficatului, este bogata in calciu si fibre. O poti incerca intr-o reteta de salata cu anghinare, telina si parmezan.

2. Sparanghel

Despre sparanghel se spune ca starneste dorinta prin forma si culoare si de aceea in Franta secolului XIX, tinerii casatoriti obisnuiau sa manance la festinul de nunta mai multe portii de sparanghel in vederea viitoarei luni de miere. Pregateste o cina romantica pentru perechea ta dupa o reteta de MasterChef: muschi de vita Chateaubriand cu orez salbatic si salata de sparanghel.

3. Avocado

Imparte un avocado cremos cu perechea ta la aperitiv. Acest fruct era considerat un afrodiziac de catre maiasi si azteci care il foloseau si ca remediu impotriva disfunctiilor erectile. Pe langa aceasta, este considerat un aliment bun pentru sanatatea inimii, fiind bogat in acizi grasi Omega 3. Il poti include in salate alaturi de pere si branza Roquefort sau intr-o supa rece de avocado si castraveti.

4. Banane

Datorita formei sale, banana pare o alegere evidenta pentru o masa pasionala. Ceea ce nu stiai, probabil, este faptul ca bananele sunt bogate in blomelaina, o enzima care ajuta performantele sexuale. In plus bananele sunt bogate in potasiu si vitamine B care ajuta in mentinerea nivelului de energie. Incearca sa pregatesti un sufleu cu ciocolata si banane.

5. Busuioc

Stii melodia care spune “mi-am pus busuioc in par”? Sa stii ca in ea e un sambure de adevar. Se spune ca aroma busuiocului ii poate starni pe barbati. Mai mult decat atat, este una dintre plantele recunoascute pentru promovarea fertilitatii si a bunei circulatii a sangelui. Incearca un sos Pesto pe care sa il folosesti din plin in retetele tale.

6. Morcovi

Grecii si romanii antici credeau ca morcovii pot fi un stimulent sexual. In tarile din Orientul Mijlociu, oamenii credeau si ei in puterea de seductie a acestor legume bogate in beta-caroten, antioxidanti si minerale, mai ales cand erau gatite cu zahar. Daca vrei sa incerci o reteta asemanatoare iti propunem morcovi caramelizati cu sos de rodie.

7.Ciocolata

Stim cu totii puterea pe care o are ciocolata asupra psihicului si cat de bine ne simtim dupa o bucatica din aceasta placere dulce. Asa ca nu e o surpriza ca este trecuta pe lista alimentelor afrodiziace. Are atat proprietati sedative, ajuta in relaxare si creste dorinta contactului fizic. Poate ca tocmai de aceea ciocolata fusese interzisa in unele manastrii cu secole in urma.

Aztecii o numeau hrana pentru zei, iar imparatul lor Montezuma obisnuia sa o manance inaintea intalnirilor romantice. Desi cercetatorii cred ca abilitatile de seductie ale ciocolatei nu sunt foarte mari, in continuare aceasta reprezinta romantismul si dragostea, altfel nu ne explicam invazia de praline si trufe daruite de Ziua Indragostitilor. Vrei sa faci o surpriza dulce perechii tale? Pregateste-i un mousse de ciocolata.

8. Stridii

Nu forma si textura lor alunecoasa le-a promovat in randul alimentelor cu potential romantic, ci faptul ca stridiile isi pot schimba sexul de la feminin la masculin si invers. Asadar, sunt considerate un aliment care poate satisface dorintele amibilor parteneri. Ca sa nu te faci de ras daca iesit la o cina in doi, la restaurant, te invitam sa citesti un articol despre cum se mananca stridiile.

9. Capsunele

Ultimele, dar nu cele din urma, aceste fructe mici, in forma asemanatoare inimii sunt simbolul zeitei Venus, zeita romana a iubirii. Sunt considerate un fruct sezual si romantic, si in unele zone ale Frantei, chiar si in zilele noastre, tinerii insuratei obisnuiesc sa manance capsune inainte de a pleca in luna de miere. Poti sa iti tentezi perechea cu un desert : inghetata de capsune cu menta.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: