Ziua de sambata va debuta cu un atelier digital, NumériGastronomique, pentru copiii de peste 8 ani, unde Domnul Partmentier ii va invata ca nu e chiar atat de greu sa gatesti ca un mare bucatar-sef.

Departamentul de Cursuri si Examene va aduce publicului trei mari programe. In primul rand, ateliere pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani. Minunatul Basm al Gustului este prilejul ideal pentru cei mici de a se avanta intr-o calatorie pasionanta si savuroasa in lumea gastronomiei franceze.

Totodata, vom lansa un mini-glosar continand expresii si termeni din domeniul gastronomiei franceze. Conceput in colaborare cu un cunoscut bucatar francez care ne va dezvalui cateva cuvinte si expresii noi privind "la nouvelle cuisine", mini-glosarul se adreseaza in special impatimitilor de nou si inedit in arta culinara franceza.

Nu in ultimul rand, calendarul 2015 creat de Institutul Francez din Bucuresti va imbraca o haina noua prin tematica gastronomica abordata: fiecare fila a calendarului va va incita sa descoperiti, in ritmul anotimpurilor, evenimente gastronomice importante din Franta de-a lungul unui an. Veti avea, de asemenea, ocazia sa aflati retete traditionale frantuzesti si va vom ispiti sa le realizati, de ce nu, in propria bucatarie...

In cadrul Zilelelor Portilor deschise, Institutul Francez va asteapta la o conferinta pe tema gastronomiei moleculare, sustinuta de catre cercetatorul Christophe Lavelle si la un atelier de gatit alaturi de celebrul bucatar Philippe Dupré.

Din program nu vor lipsi nici proiectiile de film. Astfel, cinefilii vor putea urmari filme precum Entre les Bras, o poveste familiala concentrata in jurul unei bucatarii, Bucataria presedintelui sau celebrul Soul Kitchen.
Filmul Mondovino va prezenta povestea licorii lui Bahus, iar celebrul oenolog Jacques Melac ii va calauzi, dupa film, pe spectatori, in lumea vinului.

Toate aceste activitati vor fi insotite de degustari de produse oferite de partenerii evenimentului in holul Atrium al Institutului.