Prima carte de bucate semnata de Gwyneth Paltrow's, My Father's Daughter, a primit si unele critici mai ales pentru stilul in care a fost scrisa, prin care dezvaluia prea mult din luxul in care actrita traieste. Si nici aceasta a doua carte nu ne va scuti de unele detalii din viata ei.

Potrivit descrierii editurii, actrita a avut ideea acestei carti de bucate dupa ce medicul i-a recomandat un fel de dieta. Asta dupa ce Gwyneth s-a simtit “obosita si lipsita de vlaga”. Dieta presupunea eliminarea cafelei, a zaharului, a alcoolului, a lactatelor, a oualelor, a cerealelor, a produselor din soia, a produselor procesate, a carnurilor. Teoretic, raman foarte putine variante de meniu. Practic, vedeta s-a descurcat sa gaseasca idei de mese satioase facute cu putine ingrediente. Dieta i-a readus energia, asa ca vedeta a hotarat sa impartaseasca secretele retetelor minunate cu toata lumea.

Ce vei gasi in carte? Retete de tartine cu humus si sos pesto, burgeri de somon cu ghimbir murat, inghetata de banane sau briose pentru energie. In descrierea cartii se spune ca vedeta ne va dezvalui felurile pe care ea le mananca atunci cand vrea sa slabeasca, sa arate bine si sa se simta plina de energie.

Gwyneth nu isi asuma toate meritele pentru noua ei carte. Impreuna cu Julia Turshen, bucatarul care a ajutat-o si cu cartea anterioara, actrita a alcatuit o lista cu 185 de retete usor de pregatit, care urmau intru totul regulile impuse de medic. Rezultatul il asteptam pe 2 aprile 2013, data la care se va lansa noua carte: “It’s All Good”.