Dupa numai 6 saptamani in care mananci fructe si legume proaspete, ai toate sansele sa arati mai bine. Asa spune ultimul studiu facut de Universitatea St.Andrews, care a monitorizat 35 de persoane timp ce o luna si jumatate. Nici nu a fost nevoie de mai mult de 3 portii de legume sau fructe pe zi ca sa arate mai sanatoase, iar cu cat aportul din aceste alimente a fost mai mare, cu atat au fost mai atractivi in ochii celor din jur.

Explicatia este simpla. Fructele si legumele sunt bogate in carotenoide, care protejeaza celulele impotriva efectelor negative ale poluarii sau radiatiilor UV, pe langa protectia pe care o ofera impotriva bolilor de inima sau cancerului. Asadar pielea va fi mai tanara si mai sanataosa.

Se stia deja ca un consum mai mare de morcovi poate sa ajute pigmentarea pielii intr-o nuanta aurie. Totusi, nu se stia pana acum ca acest bronz natural al pielii ar putea fi considerat atractiv si sexy.

Sunt sute de feluri de carotenoide, dar cele care iti dau o culoare placuta pielii sunt licopenul din rosii si beta-carotenul din morcovi, broccoli sau spanac. In plus, nuanta pielii poate fi influentata de polifenoli pe care merele, fructele de padure si ciresele ii au din plin.

Sursa: Daily Mail

Tags: stiri, fructe, licopen