Numeroase studii si statistici ne atarg atentia asupra risipei pe care o facem mai ales in privinta alimentelor, de cele mai multe ori cumparate in exces si uitate prin frigider.

Marile companii producatoare de electrocasnice nu ne mai lasa sa pierdem nimic din ceea ce cumparam si toata grija alimentelor poate fi lasata pe seama unui frigider inteligent care sa ne spuna ce mancare sa folosim, inainte sa expire. Totul pentru un cost…destul de piperat.

Samsung, de exemplu, a lansat anul trecut un frigider urias, dotat cu ecran LCD, WiFi si aplicatii care sa iti gaseasca rapid retete pe internet. Practic nu trebuie decat sa vezi ce ai in frigider si poti afla in cateva secunde ce reteta poti pregati. Ca sa nu mai spunema ca poti sa faci liste si sa iti verifici retelele de socializare in acelasi timp. Totul la un pret pe masura: 3.699 dolari.

Anul acesta compania a adaugat o aplicatie care sa iti gaseasca imediat in frigider legumele sau fructele. Ideea de la care compania a pornit este sa ne ajute sa nu pierdem banii investiti in alimente proaspete sau sa ajungem sa cumparam de doua ori mai mult pentru ca am uitat ca aveam deja ce ne trebuie chiar in frigider.

Compania LG a tinut pasul si a lansat, anul acesta un produs similar, adica un frigider cu conexiune la internet care iti arata ce mancare ai si pe ce raft se afla. In plus, poti accesa aplicatiile de cumparaturi de la magazinul sau supermarketul preferat unde sa bifezi ceea ce vrei sa cumperi. Si aici tot pretul este cel care va retine multi cumparatori sa isi doteze bucataria cu un frigider inteligent. Costa 3.200 dolari.

Cele doua companii nu sunt insa pionieri in astfel de electrocasnice. In 2010, Electrolux lansa in Brazilia, la un pret asemanator un frigider cu touch screen prin care putea controla si seta absolut toate functiile aparatului. In plus, era un model prietenos cu mediul care seta temperatura imediat ce sesiza ca usa se deschide mai rar sau mai des decat in mod obisnuit. Adica daca pleci in vacanta sau ai o petrecere.

Sursa foto: geek.com