S-ar putea sa nu para cine stie ce inventie de vreme ce nu putini bautori de vin rosu obisnuiesc sa faca aceasta combinatie direct in pahar. Pentru Franta, insa, o tara cu traditie in domeniul vinificatiei, recunoscuta pentru calitatea vinurilor sale, aroma de cola este o aparitie ciudata.

Un producator de vin din regiunea Bordeaux – Haussmann Famille – a avut deja success pe piata cu vinuri albe sau rose cu arome de grepfrut si fructul pasiunii. Cel mai nou vin al lor, Rouge Sucette (Acadeaua rosie) este facut din 75% struguri, 25% apa, zahar si aroma de cola. Si, dupa cum spune eticheta lui, se serveste rece.

De ce ar schimba francezii traditia vinurilor simple cu gust impecabil? Consumul de vin in Franta este in scadere. In 1980 mai mult de jumatate din populatia adulta a Frantei consuma vin aproape in fiecare zi, in timp ce astazi, procentul a scazut la 17%, spune BBC.

Purtatorul de cuvant al Haussmann Famille spune pentru The Salt ca gustul se schimba in timp si negustorii de vinuri trebuie sa se adapteze, iar aroma de cola este raspunsul pentru noile dorinte si cereri de piata. Firma incearca sa atraga acum mai multi consumatori tineri si femei.

Sustin ca vinul pe care il vand nu este “indoit” cu cola, ci contine doar esenta de cola ceea ce il face mai rafinat. Produsul in sine nu este o inventie noua. O bautura similara, servita in Tara Bascilor si numita kalimotxo, este facuta din vin si cola in proportie de 1 la 1.

Sursa: The Salt

Foto: Trend Monitor