La prima vedere pare o idee nebuneasca sa incerci sa te inhami la o asemenea munca, doar de dragul de a gati, pentru ca cei doi nu primesc niciun ban pentru mancarea pe care o prepara si nici pentru site-ul The Way We Ate unde publica pozele. Avand in vedere ca sunt in total 815 numere ale revistei Gourmet Magazine si baietii nu gatesc mai mult de 5 retete pe saptamana, toata munca lor se va intinde pe parcursul a cel putin un deceniu.

Noah si Paul au lansat in 2011 site-ul lor si au anuntat ca va fi o calatorie retrospectiva prin toate bunatatile promovate in revista, cu dorinta de a gati si impartasi tuturor unele dintre cele mai bune retete ale secolului XX. Pe unele recunosc ca le-au ratat la aparitie pentru ca nici macar nu se nascusera. Pe altele, pur si simplu, isi doresc sa le reincerce in bucataria lor mica din New York.

Cei doi aleg in fiecare saptamana cate 2-5 retete dintr-un numar al revistei, in functie de sezon. Le pregatesc respectand intocmai ingredientele si retetele si apoi posteaza pe site poza preparatului rezultat, alaturi ne numarul revistei si anul in care a aparut. Pe langa fotografiile cu felurile gatite mai publica si poze cu coperta revistelor si reclamele preferate din fiecare numar.

La un an distanta de la lansarea proiectului, Noah si Paul au acordat un interviu in Huffington Post in care spun ca pana acum au invatat cum sa adapteze o reteta vintage la ingredinetele actuale. Experienta nu a fost lipsita de incercari pentru cei doi fotografi. Retetele din editiile anilor ’40 se pare ca le-au dat cele mai mari batai de cap pentru ca includeau instructiuni ca "flacara vie la aragaz" si "o mana de faina", in loc de cantitati precise.

“Pe ansamblu ne-a facut mai deschisi aventurii in bucatarie, dar si mai ingaduitori cu noi si cu esecurile pe care le avem”, au spus cei doi in Huffington Post. Sunt entuziasti si pofta lor de gatit pare contagioasa. La fel cum era Julie Powell care a inceput revolutia in propria bucatarie cand a inceput sa gateasca toate cele 524 de retete din Mastering the Art of French Cooking.

Cei doi au mai multe puncte in comun cu Julia Child decat ai putea crede. Noah are pe bratul stang un tatuaj cu celebra Julia si o prescurtare a intrebarii “Ce ar face Julia?”. Este un semn de respect pe care fotograful il poarta pentru americanca ce a schimbat atatea vieti cand a inteles cat de mult s-a schimbat viata lui atunci cand inceput sa gateasca.