In 1960, dieta ei zilnica avea omleta, bacon si un cockatil Mimosa (sampanie si suc de citrice). La pranz consuma paine alba, unt de arahide si din nou bacon, iar la cina era un adevarat festin: pui, mazare, paine de malai, chipsuri de cartofi facute acasa si nelipsitul pahar de whisky. Pentru divele de acum acest meniu e mai mult decat decadent. E lacomie.

Obiceiurile alimentare nesanatoase au luat sfarsit curand. In timpul casatoriei cu Richard Burton (a cincea pentru Liz Taylor) ajunsese la spectaculoasa greutate de 81 kg. A inceput dieta si a ajuns la 55 kg. Era mai bine ca niciodata si asta a determinat-o sa scrie cartea Elizabeth Takes Off – despre cum s-a ingrasat, cum a slabit, despre respectul de sine si imaginea sa. Cartea publicata in 1988 a devenit repede un best-seller.

Multi au cumparat cartea manati de curiozitatea de a afla cum poate o femeie care apreciaza tot ce e mai bun in toate domeniile - mancare, blanuri, bijuterii, barbati - sa scrie despre dieta si restrictii?

Actrita milita pentru multe mese cu peste si reducerea consumului de carne rosie, legume si fructe proaspete. Nimic rau pana aici! Ramaneau, insa, zilele speciale in care Liz se infrupta din ce-i poftea inima. Multe diete mizeaza pe asta pentru ca ajuta pshicul chinuit de restrictii alimentare, dar actrita isi numea zilele de rasfat “ziua porcului”. Adica, un fel de clasicul romanesc “mananci ca porcul”. Atunci manca numai ce poftea: pui prajit, piureu, porumb, prajituri cu ciocolata si inghetata.

Alegerile alimentare ale divei sunt discutabile daca te gandesti la regimurile de slabit clasice. Pe langa zilele de mancat ce iti pofteste inima, meniurile pe care Liz Taylor le avea in dieta presupuneau paine prajita si un fruct in fiecare dimineata, fripturi, branza si smantana, sandvisuri cu unt de arahide, ratatouille si un strop de alcool din cand in cand.

In principiu, actrita stia ce este un regim sanatos, dar isi permitea execese. Facea totul cu moderatie, chiar si exercitiile, pentru ca nu isi dorea sa arate ca o culturista, ci doar sa se mentina la o greutate ideala. Liz Taylor avea, insa, un alt secret de dieta. Exercitii psihice care o ajutau sa controleze ceea ce manca. Asta pentru ca mult timp ajunsese sa manance pentru a compensa alte lucruri care ii lipseau in viata. Taylor povesteste in carte despre dieta ei intr-un centru de tratatre a alcoolismului si cum a trecut peste moartea celui de-al treilea sot incercand sa isi tina viata sub control.

Cat slabesti dupa o asemenea dieta? Rezultatul nu e garantat. Un editor al revistei New York Magazine a incercat regimul tip de 14 zile. A reusit sa slabeasca doar 3 kg si sa ramana cu o uriasa senzatie de foame. Dar poate aici era secretul unei adevarate dive. Sa nu te simti niciodata satula si sa tanjesti mereu dupa tot ce e mai bun.