"O dieta cu polifenoli din rodie poate ajuta la prevenirea si intarzierea disfunctiei endoteliale, care reprezinta unul dintre primele semne ale aterosclerozei si accidentului vascular cerebral", a declarat cercetatorul Lina Badimon, de la Institutul Catalan de Stiinte Cardiovasculare din Spania.

Studii anterioare au aratat ca sucul din rodii poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, prin reducerea hormonului de stres pe care corpul il produce. De asemenea, un pahar de suc din rodii consumat zilnic ajuta la imbunatatirea fluxului de sange la nivelul inimii in cazul unei treimi dintre persoanele ale caror artere au fost acoperite de colesterol, potrivit Mediafax.

In plus, semintele de rodie sunt o sursa excelenta de antioxidanti, ceea ce inseamna ca te ajuta sa-ti protejezi celulele de radicalii liberi. Sunt foarte bogate in polifenoli, o forma de antioxidanti ce lupta cu cancerul si bolile de inima. Ba chiar, semintele de de rodie sunt mai puternice din acest punct de vedere decat ceaiul verde si vinul rosu. Sunt pline de vitamina C, potasiu, slab in calorii si o sursa excelenta de fibre.

Vezi si: Cum se curata corect o rodie

Tags: rodie, seminte