Sunt colorate, contin mai multe prajituri si dulciuri din care invitatii pot sa guste fara sa se plictiseasca, pot fi decorate in tema petrecerii si sunt cu mult mai inspirate decat un simplu tort sau o tava cu prajituri. Ce-i drept, nu le pregatesti pentru orice petrecere, dar aniversarea copilului tau, petrecerea de casa noua sau logodna pot fi un motiv special pentru a le pune in fata invitatilor.

Cu putina organizare pot sa alcatuiesti un candy bar sau bufet cu deserturi fara sa dai o avere nici pe continut, nici pe decor.

  • Aduna din timp recipente frumoase din sticla, lemn sau metal. Brocane de diferite marimi, boluri, pahare, cutii, chiar si niste ghivece colorate pot fi umplute cu bomboane si biscuiti. Ai nevoie si de tavi sau platouri supraetajate de prezentare. Imprumuta si de la prieteni daca nu vrei sa dai bani pe unele noi.
  • Hotaraste tema si culoarea predominanta a bufetului pentru ca in functie de ea vei mai avea nevoie de fata de masa si servetele colorate, farfurii, tacamuri, panglici, flori si alte decoratiuni.
  • Confectioneaza singur un banner scris de tine prin care sa transmiti un mesaj prin candy bar, pregateste etichete pentru fiecare recipient, astfel incat invitatii sa stie din ce fel de bunatati gusta.

Abia acum urmeaza partea cea mai intersanta in care iti vei dovedi maiestria in gatit. Pentru ca este un candy bar te poti baza si pe cateva boluri si cutii cu bomboane cumparate ( trufe, acadele, dropsuri sau jeleuri) dar cea mai mare parte a bufetului tau cu dulciuri o vor reprezenta prajiturile. Iti trebuie macar 4-5 sortimente ca sa il poti numi bufet dulce. Pentru ca vor fi prajituri prezentate in forma mica si delicata ia in calcul ca trebuie sa pregatesti cel putin 4-6 bucati pentru fiecare invitat.

Dupa petrecere, Finish te ajuta sa ai din nou vasele curate!

Scrie o lista cu ce vrei sa pregatesti, calculeaza protiile si apuca-te de treaba cu cel putin 2 zile inainte incepand cu duciurile cel mai putin perisabile.

Ce dulciuri si prajituri poti pune intr-un bufet cu deserturi?

Daca petrecerea este mare, poti pune ca piesa centrala un tort sau un cheesecake pe langa care sa asezi si alte prajituri. Poti adauga cupcakes, cake pops, briose, biscuiti, patratele gustoase din prajituri coapte in tava, mini parfait.  Noi iti dam o lista de retete pe care sa le incerci, dar asteptam si propunerile tale.