1. Adauga-i ierburi aromatice

Ierburile aromatice vin cu un plus de aroma greu de egalat. Amesteca orice ierburi ai la indemana cu putin ulei si suc de citrice si arunca-le peste somon. Rezultatul este absolut delicios.

2. Pesmet

Carnea moale a somonului merge de minune cu un invelis crocant. Inmoaie file-urile de somon in oua batute, apoi inveleste-le in pesmet si prajeste-le sau coace-le pana prind o culoare aurie. Adauga si ierburi aromatice si condimente in pesmet.

3. Unt

Amesteca unt cu zeama de lamaie si piper negru si pune-l peste somonul proaspat gatit. Untul se va topi si va deveni un sos aromat delicios.

4. Iaurt

Somonul merge de minune cu un sos cremos, tocmai de asta combinatia de smantana cu marar este deja una clasica. Noi iti recomandam sa nu renunti la aceasta idee, doar sa o imbunatatesti cu pudra de curry sau praz.

5. Glazura

O glazura facuta cu condimente si zahar are ca rezultat un somon caramelizat demential. Incearca o reteta simpla: 2 linguri de mustar de Dijon, 2 lingurite de otet alb, 2 lingurite de zahar brun, ½ lingurita sare. Unge file-urile de somon cu acest amestec si lasa-le la marinat timp de 15 minute.

 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: