Cheeky Monica a parasit “MasterChef – Proba celebritatii” in lacrimi

Dupa o intrare neasteptata la Testul sub presiune, Monica Irimia a parasit concursul in lacrimi. Testul sub presiune le-a adus pe cele doua surori in competitie directa, insa Gabriela a fost cea care a ghicit cele mai multe ingrediente din supa, in vreme ce Monica a dat gres cu rosiile confiate, pe care nu le-a ghicit si astfel a fost eliminata. “Plang ca mi-e ciuda”, a spus Monica printre lacrimi la plecare, “a fost o onoare sa fiu aici, chiar n-am vrut sa plec.” “Asa de tare m-am bucurat ca am scapat, dar in acelasi timp, stiind ca Moni a ramas, nu m-am putut bucura pe deplin, o parte din mine a ramas jos. Asa de rau imi pare, eram impreuna, pe cine o sa am langa mine acum?”, a spus si Gabriela suparata.

"E foarte nenorocita, e dracu’ gol, am vazut eu in emisiune, dar face mancare buna” - Octavian Strunila despre Andreea Moldovan

Prima proba a serii i-a readus in platoul MasterChef pe fosti concurenti din primele doua sezoane, care in urma show-ului au reusit sa isi transforme pasiunea pentru gatit intr-un stil de viata. Asa se face ca Victor Nemes, Alex D’Artagnan Petricean, Bogdan Dexter Alexandrescu, Andreea Moldovan, Mimi Nicolae, Alex Hora si Sidia Sissoko au gatit din nou in bucataria MasterChef si le-au dat o provocare culinara vedetelor aflate in concurs. Acestea au fost de-a dreptul incantate sa ii vada la lucru. Serban Copot a apeciat sentimentul pozitiv pe care acestia l-au transmis, in vreme ce Octavian Strunila, cu umorul caracteristic cu care a condimentat pana acum show-ul, nu s-a putut abtine sa nu faca glume pe seama Andreei Moldovan: ”Ii vorbea pe la spate, totul ca sa ajunga mai departe, e foarte nenorocita, e dracu’ gol, am vazut eu in emisiune, dar face mancare buna”, a punctat acesta.

Pacha Man, cel care a obtinut avantajul pentru aceasta proba, a fost singurul care a putut gusta din preparatele lor, a putut cere sfaturi si le-a impartit celorlalte vedete farfuriile pe care sa le gateasca. Astfel, preparatul lui Victor Nemes, un biban pe pat de spanac cu muguri de pin si ardei rosu, i-a revenit lui Alex Dima, Laurei Cosoi si Ginei Pistol, farfuria sofisticata a lui D’Artagnan le-a fost data ca sarcina de lucru surorilor Cheeky Girls, platingul cu vita gatit de Andreea Moldovan a fost ales pentru Ioan Isaiu si Don Baxter, Josan a primit preparatul semnat de Dexter, in vreme ce musacaua de vara a lui Mimi a revenit lui Strunila si Pacha, pieptul de pui umplut cu branza semnat de Alex Hora a fost luat in primire de Elena Lasconi si Jojo, in vreme ce platingul de care au fugit toti, desertul lui Sissoko, i-a fost atribuit lui Serban Copot. Fiecare dintre ei a incercat sa reproduca farfuriile fostilor concurenti, iar surpriza serii a fost Serban de la Animal X, care a fost de-a dreptul felicitat pentru ca a reusit sa prezinte un preparat foarte bun: ”Pot spune ca e mai interesant decat al lui Sissoko”, l-a laudat chef Florin, spre uimirea si bucuria sa fara margini.   

"Serban a ales inteligenta, Baxter forta. Avem doua echipe dezechilibrate, una plina de fete, una plina de musculosi" - Chef Catalin

Prestatia sa si faptul ca a facut fata cu brio unui plating deloc usor i-au adus lui Serban Copot titlul de sef de echipa pentru echipa rosie in deplasarea la munte. Cel de-al doilea sef de echipa, al celei albastre, a fost desemnat Don Baxter. Dupa eliminarea Monicai Irimia la Testul sub presiune, la care a ghicit cele mai putine ingrediente, vedetele ramase in competitie au luat drumul muntelui, intr-o proba in deplasare cu multe provocari. Daca Bon Baxter si-a format echipa numai din barbati, Gina Pistol fiind singura prezenta feminina pe care a ales-o, Serban Copot si-a format o echipa de femei. ”Serban are echipa de fete, Baxter de baieti, Serban a ales inteligenta, Baxter forta. Avem doua echipe dezechilibrate, una plina de fete, una plina de musculosi”, a spus chef Catalin.

Ajunsi la munte, concurentii au avut surpriza sa constate ca trebuie sa gateasca pentru peste 100 de persoane, in aer liber, la foc de lemne. ”E dificil sa lucrezi la foc de lemne, totul se intampla rapid, nu poti controla temperatura”, a spus chef Florin. Asa se face ca vedetele au avut ceva de furca la pregatirea meniului dat de chefi, care au stat tot timpul cu ochii pe ei si le-au atras atentia asupra greselilor pe care le-au facut constant. Baietii din echipa albastra au ajuns imediat sa se ciondaneasca: Strunila a stricat o transa de malai, Pacha Man a inceput sa se planga ca nimeni nu este in stare sa faca o mamaliga, in vreme ce gratarul le-a dat si el de furca. In echipa adversa, Gabi s-a oferit sa pregateasca pestele, pe care a invatat sa-l curete si sa-l taie la ”Serviti, va rog!”, iar Elena Lasconi si-a asumat rolul de a gati o prajitura dificila, o crostata cu dulceata de caise. Ce echipa va iesi castigatoare, prin ce peripetii vor trece in aceasta proba, cum vor incerca vedetele sa detensioneze atmosfera si daca vor duce la bun sfarsit meniul dat de chefi, telespectatorii Pro Tv vor afla in editia de saptamana viitoare, marti, 26 noiembrie, de la 20.30.