In urma probelor de aseara au mai ramas doar 6 concurenti pe care telespectatorii Pro Tv ii vor vedea in ultima editie luptand pentru marele titlu de “MasterChef”: Nicusor, Alexandru, Ana, Aida, Mihai si Maria Pop.

Seara a inceput insa in 10, iar proba in care concurentii au fost provocati sa gateasca dupa fotografii a facut doua victime. Nini si Victor au fost cei care au platit cu sorturile lor in aceasta etapa a show-ului. Juratii le-au dat sarcina concurentilor sa gateasca preparate pe care doar le-au putut vedea in fotografii si, mai mult decat atat, sa mearga singuri sa isi cumpere ingredientele intr-un hypermarket din Capitala. Cu o suma fixa in buzunar, imbarcati in taxiuri intr-o cursa nebuneasca spre magazin, cei 10 concurenti au alergat printre rafturi, au cautat ingrediente, au avut dubii si s-au simtit dezorientati, insa fiecare a incercat sa se apropie cat mai bine de modelul aratat de jurati.
Verdictul celor trei chefi a fost insa usturator: Victor si Nini au parasit concursul cu mari regrete, spre tristetea tuturor celorlalti, care i-au indragit pe amandoi pe toata perioada acestui concurs. La final, inainte de despartire, Nini a recunoscut ca a ales cel mai greu preparat pentru el deoarece a fost capitan al echipei pe care a adus-o la Testul sub presiune si nu i s-a parut corect sa aleaga pentru el cel mai usor preparat.

Cu 8 concurenti ramasi in joc, “MasterChef” a continuat marti seara cu o Cutie a misterelor neasteptata: un coquelet pe care fiecare dintre ei a trebuit sa il gateasca in mod diferit, cu ingredientele pe care le-a gasit in cutie, langa pui. Chefii au fost nemultumiti de modul in care au inteles concurentii ca trebuie sa abordeze aceasta proba. ”In acest moment va opriti si dati totul jos de pe foc. N-am crezut ca se poate intampla asa ceva. Nu aveti idee despre gastronomie”, le-a spus chef Sorin Bontea. Eliminatii acestei probe au fost Traian si Maria Secrieriu.

Asa se face ca cei 6 ramasi in cursa pentru titlul de “MasterChef” nu au fost scutiti de emotii si au intrat la o noua proba. Impartiti in doua echipe, cea albastra formata din Alexandru, Ana si Nicusor si cea rosie formata din Aida, Mihai si Maria Pop, concurentii au primit o misiune pe cat de dulce, pe atat de grea: sa gateasca cate un tort spectaculos pentru doua evenimente importante din viata unui om, nunta si botezul. Aida, castigatoarea probei Cutia misterelor, a decis ca echipa ei sa pregateasca un tort pentru nunta, in vreme ce tortul pentru botez i-a revenit echipei albastre. Echipa albastra a castigat proba, desi nici unul dintre ei nu se astepta. Tortul echipei albastre, chiar daca nu a fost foarte aratos, a avut un gust foarte bun, in vreme ce tortul echipei rosii, care arata perfect, a fost prea uscat si cu prea putina crema. Infrangerea a fost grea, mai ales ca finala este la un pas distanta si orice mica greseala ii poate scoate din joc.

In urma acestei probe juratii nu au mai facut nici o eliminare. Asa se face ca Ana, Maria Pop, Nicusor, Aida, Mihai si Alexandru sunt cei 6 concurenti care intra in ultima editie “MasterChef”, care va fi difuzata de Pro Tv martea viitoare de la 20.30.