1. Un set de ceai din China
Orice e legat de cultura ceaiului este un suvenir excelent dintr-o vacanta din China. Cumpara un ceainic pictat in stil traditional si, bineinteles, un ceai pe care sa-l savurezi acasa.

2. Ciocolata Cadbury din Anglia
Este un cadou perfect pentru cei de acasa – este considerata una din cele mai bune ciocolate din lume.

3. Macarons din Franta
Aceste mici bezele umplute cu crema sunt, pe cat de fine, pe atat de bune si reprezinta un suvenir excelent pentru gurmanzi. Sunt sute de locuri in care gasesti macarons in Franta, dar iti recomandam sa le incerci pe cele de la Pierre Hermé – sunt cele mai bune!

Citeste si: In jurul lumii in cautarea experientelor culinare: Macarons, cele mai iubite deserturi ale momentului

4. O halba de bere traditionala din Germania
Este un suvenir comun pe care il poti cumpara din Germania, in special in perioada Oktoberfest-ului. Aceste halbe sunt facute din gresie, portelan sau sticla.

5. Ulei de masline din Grecia
Regula: nu te poti intoarce din vacanta din Grecia fara sa-ti cumperi o sticla de ulei de masline extra-virgin, pe care sa-l folosesti apoi in retetele tale. Unul din cele mai bune locuri din care poti cumpara este localitatea Kritsa din Creta. Uleiul produs aici este considerat unul din cele mai bune din lume. Bineinteles, poti profita si iti poti cumpara si sapunuri sau alte produse cosmetice facute din ulei de masline.

6. Paprika din Ungaria
Se gaseste oriunde in Ungaria si se spune ca paprika din Ungaria este unica in lume. Un loc in care gasesti paprika autentica este Piata Centrala din Budapesta.

7. Whiskey din Irlanda
Un whiskey de calitate este cel mai bun suvenir pe care il poti aduce prietenilor tai din vacanta din Irlanda. Daca ajungi acolo, profita si viziteaza o distilarie, unde poti degusta si invata mai multe despre aceasta bautura.  

8. Ceramica din Maroc
Cumpara-ti cel mai frumos suvenir pentru bucatarie din pietele din Safi sau Fes, orase din Maroc cunoscute pentru productia de farfuriile lor din ceramica. Pictate manual si cu diverse modele, acestea sunt adevarate opere de arta.  

Citeste si: Marrakech din Maroc este cea mai populara destinatie din lume. 5 motive pentru care trebuie sa ajungi aici

9. Set de cafea din Turcia
Daca iti place cafeaua la ibric, nu pleca din Marele Bazar din Istanbul fara sa cumperi un set de cafea. Este un suvenir excelent atat pentru cei dragi, cat si pentru tine

10. Branza din Olanda
Pentru orice gurmand, branza este un cadou minunat de adus din Olanda. Mergi si degusta mai intai toate varietatile la salonul de degustare Reypenaer din Amsterdam, iar apoi cumpar-o pe cea care iti place mai mult.