Sunt peste 20 de motive pentru care oamenii ar trebui sa consume zilnic o salata de legume. De la continutul mare in fibre, vitamine și enzime necesare organismului, pana la reducerea caloriilor si producerea senzatiei de satietate in cazul persoanelor care vor sa slabeasca, salata de legume inseamna numai beneficii.

Cea mai mare salata vegetariana din lume reprezinta incercarea de a inscrie un nou record atestat de Guinness World Record.

In 23 septembrie 2012, in cel mai nou si modern complex expozitional din Romania – EXPOROM – peste o mie de voluntari, alaturi de maestri bucatari si de pasionati ai artei culinare, vor umple un vas imens cu 20 de tone de salata vegetariana.

Pana in acest moment, recordul mondial atestat de Guinness World, la categoria„Cea mai mare salata din lume” il deține localitatea Ierapetra, Creta, Grecia, care in 19 iunie 2010, a realizat o salata greceasca de 13.417 kg, care a masurat 25 metri lungime, 3.4 metri lațime și o inalțime de 26 cm. Romania va incerca sa doboare recordul grecilor realizand o salata vegetariana de aproximativ 20.000 kg.

Un vas urias de 18 metri lungime va fi umplut cu o salata de 20 tone de legume. Ingredientele din care va fi preparata salata uriasa sunt: rosii - 6 tone, salata verde - 4 tone, castraveti - 4 tone, ardei - 2 tone, ceapa - 2 tone, morcovi - 2 tone, masline - 400 de kilograme, ulei de masline - 800 litri de ulei si sare - 400 de kilograme. La pregatirea salatei-gigant sunt asteptati sa participe 1.500 de voluntari. Persoanele care vor sa participe la acest important eveniment sunt rugate sa se inscrie pe site-ul oficial www.exporom.ro/salatarecord sau pe pagina www.facebook.com/salatarecord

In timpul pregatirii salatei, atmosfera va fi animata prin programe muzicale, iar seara vizitatorii si participantii se vor bucura de un spectacol in aer liber si de focuri de artificii.