Pentru petreceri intotdeauna se face aprovizionare serioasa in ceea ce priveste bautura, asa ca se poate intampla sa ramai cu una, doua sau chiar mai multe doze si sticle de bere, de diverse tarii si tipuri. Indiferent ce fel de bere mai ai prin frigider cu siguranta vei gasi o idee buna printre cele pe care ti le aratam.

Citeste si: Berea nu e numai pentru barbati. 7 feluri in care doamnele o pot folosi

1. Foloseste berea in cocktailuri

Cu atat mai mult cu cat nu ai ramas in frigider cu cea mai buna bere, o poti folosi in amestecuri cu alte tipuri de alcool pentru a obtine niste cocktailuri perfecte. Afla cele mai bune combinatii AICI.

2. Marineaza carnea de pui in bere

Foloseste un amestec de bere neagra, cidru de mere, zahar, sare, scortisoara, frunze de dafin, boabe de piper si cuisoare in care sa lasi carnea la marinat cel putin 4 ore inainte sa o frigi pe gratar.

3. Pregateste un aluat pentru preparate pane

Dioxidul de carbon si alcoolul din bere vor face ca amestecul de ou si faina sa devina crocant si mult mai gustos odata ce l-ai prajit. Incearca o astfel de reteta pentru a pregati inele de ceapa pane.

4. Pregateste fripturi gustoase

Adica, in loc de vin foloseste bere pentru fripturile la cuptor, pentru tocanite sau pentru cele pregatite in slow cooker. Aromele din bere se potrivesc si langa carne de porc si vita, dar si langa midii, scoici, crabi, creveti.