Jojo, Laura Cosoi, Gina Pistol, Elena Lasconi, Carmen Serban, Alex Dima, Adrian Daminescu, surorile Cheeky Girls, Don Baxter, Pacha Man, Serban Copot, Octavian Strunila, Catalin Josan si Ioan Isaiu au trecut prin prima proba de la MasterChef.

Serban Copot a fost primul care a mers in fata juriului cu preparatul sau. El gatit creveti cu risotto, insa chefii i-au spus ca arata ca o coliva.

Gina Pistol a gatit midii in sos de rosii care se servesc cu voie buna. Iar vedeta a dat dovada de multa voie buna, printr-o criza de ras. Zambetul ei nu l-a cucerit insa si pe Chef Catalin Scarlatescu, care a refuzat sa guste.

Alex Dima a gatit miel cu cuscus. “Daca alex nu stie sa gateasca, promit ca dupa MasterChef il invat eu”, a spus Chef Florin, care a declarant ca il admira mult pe corespondentul “Romania, te iubesc”.

Ioan Isaiu a gatit dovlecei cu carne de porc, iar farfuria lui a aratat chiar bine. Cu toate acestea, actorul nu l-a impresionat pe Chef Florin.

Elena Lasconi a gatit sote de ciuperci cu sos si a povestit ce ii gatea in copilarie bunica.

Carmen Serban a primit o lectie dura: tot ce se afla in farfurie se mananca, Combinatia ei de salata cu carne de pui, ceapa prajita si lamaie i-a lasat pe chefi cu un gust amar.

Catalin Josan s-a prezentat cu Beef Wellington in sange. In “sangele patriei”, a completat cantaretul.

Pacha Man a gatit piept de rata cu sos de cirese. Desi s-a laudat ca este singurul care chiar are ce cauta la MasterChef, chefii i-au spus ca rata lui inca face „mac-mac”. „Daca era un veterinar prin zona, probabil o salva”, a glumit Chef Sorin.

Laura Cosoi a gatit Piept de rata cu sos de smochine si curmale.

Surorile Cheeky Girls s-au prezentat impreuna in fata chefilor. Ele si-au amintit cum au dat foc la bucatarie in copilarie, incercand sa prepare castanet. La MasterChef insa, au gatit somon cu orez si sparanghel si paste cu creveti si sos de cocos. “Mi-e foarte frica de ei”, a spus una din gemene.

Adrian Daminescu gateste de multi ani si s-a vazut din plin la MasterChef. Pasiunea pentru gatit i-a dat-o mama sa. “Noi romanii inca nu am invatat sa mancam. Emisiunea asta e foarte buna”, a spus el.

Octavian Strunila a gatit miel cu sos de ciuperci si legume la gratar. “Sunt un bucatar. Unul care gateste acasa pentru el”. Desi n-a stiut cum sa gateasca mielul, s-a aventurat ca sa-I impresioneze pe chefi. “A iesit mielul la pascut”, i-a spus Chef Sorin, facand aluzie la ierburile decorative din farfurie.

Jojo a gatit file de vita cu sos de piper si capsuni, o reteta imprumutata de la o prietena vietnameza.

Don Baxter a gatit cotlet de miel la cuptor. “Copil fiind, cutreieram prin bucatarie”, s-a prezentat el. Chef Florin Dumitrescu a marturisit ca l-a avut ca idol, ii asculta muzica inca din copilarie.

“Se putea si mai rau. Adica se putea sa fie rata cu pene”, au glumit chefii la sfarsitul primei probe, dupa care le-au daruit concurentilor sorturile MasterChef.