Cine tine diete fuge de oua ochiuri si omleta. Sunt prajite si nu au cum sa se incadreze in meniuri sanatoase. Complet gresit! Un studiu facut de cercetatorii americani de la Universitatea din Louisiana arata ca ne inselam. Ochiurile mancate la micul dejun alunga foamea timp de cateva ore bune, asa ca au declarat acest fel de mancare cel mai satios mic dejun.

Studiul s-a facut pe un grup de 20 de voluntari care au mancat timp de o saptamana  la micul dejun doua oua ochiuri sau omleta, dupa care si-au schimbat meniul si au consumat lapte cu cereale integrale. Ambele variante de masa aveau acelasi numar de kilocalorii, cabohidrati, proteine si grasimi.

Rezultatele au aratat ca in perioada in care voluntarii aveau un mic dejun bazat pe oua nu aveau tendinţa de a manca foarte mult la pranz, asa cum s-a intamplat cand au ales cerealele cu lapte.

Explicatia sta in calitatea proteinelor de la micul dejun, deoarece acestea asigura o senzatie de satietate pe o perioada de timp mai mare. Oul are proteine de inalta calitate, de origine animala care sunt superioare celor de origine vegetala, cum se gaseste in cerealele integrale.

 Sursa: Daily Mail

Tags: stiri, mic dejun, oua