In 2012 era trecut pe primul loc in topul Forbes al celor mai bogati bucatari din lume cu o avere estimata la 38 de milioane de dolari.

Intre timp, imperiul Ramsay, care cuprinde 23 restaurante in 6 tari, drepturi asupra unor emisiuni culinare sau carti de bucate, nu a scapat de recesiunea economica simtita in toata lumea. A recunoscut chiar el asta intr-un interviu acordat The Sunday Times.

In plina criza Gordon Ramsay Holdings a avut datorii de 15 milioane de dolari. O parte din vina pentru aceasta situatie neagra a conturilor statea in faptul ca Gordon Ramsay Holdings detinea restaurantele in loc sa le lase altora sub licenta. De cand s-au separat cu afacerile, Gordon Ramsay Group a trecut pe profit. In 2012 peste 2.11 milioane de dolari, iar anul acesta asteapta sa adune 3 milioane de dolari.

Insa grosul banilor pentru bucatarul britanic vin din contractele media care ii aduc 22.6 milioane de dolari pe an. O mare parte din bani, spune Ramsay, se duce totusi in finantarea altor restaurante. Urmatorul plan este sa extinda reteaua de restaurante din aeroporturi - Plane Food -peste ocean in 4 locatii: Las Vegas, Los Angeles, New York si Chicago. In plus, in toamna va deschide Union Street Cafe in Londra , apoi trei restaurante in Hong Kong.

Sursa: The Sunday Times