De peste opt ani este membru al lotului national de natatie cu care a participat la 3 editii ale Jocurilor Olimpice. Fost detinator al recodului mondial in probele de 50 si 100 de metri liber, Eamon are in palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (2 de argint si un bronz la Beijing) si alte 3 la Campionatele Mondiale (2 titluri de campion si o medalie de bronz).

Londra 2012 este a 3-a olimpiada la care participa. S-a calificat in finala ambelor probe in care a fost inscris: stafeta de 4*100 mixt si, cea mai spectaculoasa proba din competitia de inot, 50 de metri liber.

La 50 liber, a avut ceva probleme la start si a terminat pe locul 8. In ciuda startului slab, cu care avusese problemele si in calificari, a reusit sa incheie cursa cu un timp sub 22 de secunde:

“Mi-am facut treaba. In afara de start am avut o cursa decenta. Sunt bucuros ca mi-am incheiat a 3-a participare la Jocurile Olimpice cu o finala” declara pe twitter dupa incheierea cursei.

La stafeta a ratat de putin podiumul. Eamon a inotat in cel de al treilea schimb si a lasat echipa pe locul 3. Dupa ultimul schimb insa, australieni au terminat cu 22 de sutimi in spatele Frantei, castigatoarea medaliei de bronz.

Pasiunea pentru gatit a descoperit-o destul de devreme:

“Ca sportiv de performanta esti nevoit sa inveti sa gatesti singur. In plus, trebuie sa inveti sa gatesti mancarurile potrivite pentru organismul tau”.

In 2009, a devenit primul castigator al titlului de Celebrity MasterChef in Australia. Intr-o competitie foarte stransa, a reusit sa curcereasca juriul cu un desert de ciocolata notat cu 10 puncte din 10.

Daca sunteti curiosi ce si cum gateste un medaliat olimpic, campion mondial si detinator al titlului de MasterChef, tot ce aveti de facut este sa ii cititi blogul eamoneats .