In inima capitalei suedeze, Stockholm, Tommy Myllymäki, a facut diferenta printre alti 19 participanti, dupa 5 ore si jumatate de o competitie uluitoare. El a castigat in fata unui public de sustinatori printre care se afla si Principele Carl Philip al Suediei. Suedezul s-a remarcat printr-o incredibila maiestrie in prepararea produselor impuse in concurs.

Podiumul concursului Bocuse d’Or Europe a fost ocupat dupa cum urmeaza :
1 - Tommy Myllymäki , Restaurant Sjon , SUEDIA
A castigat Bocuse de Aur (Bocuse d’Or) Europe 2014 si 12.000 € in premii in bani

2 - Kenneth Hansen , restaurant Svinkløv Bath Hotel, DANEMARCA
A castigat Bocuse de Argint Europa in 2014 si 9.000 € in premii in bani

3 - Ørjan Johannessen , restaurant Bekkjarvik Gjestgiveri , NORVEGIA
A castigat Bocuse de Bronz 2014 Europa si € 6.000 premiu in bani.

Cei 12 Chefs bucatari selectati se pregatesc acum pentru finala concursului mondial ce va avea loc ca parte a expozitiei comerciale din 2015, Sirha la Lyon.

Candidatii europeni din Suedia, Danemarca, Norvegia, Franta, Finlanda, Anglia, Islanda, Estonia, Ungaria, Germania, Olanda si Elvetia vor trebui sa se confrunte cu alti 12 bucatari selectati ca urmare a celorlalte concursuri continentale in competitia mondiala care va avea loc la finele lunii ianuarie 2015 la Lyon – Franta. Din toti acestia, doar unul dintre ei va avea premiul Bocuse d'Or si titlul final de „Cel mai bun bucatar din lume !”

Vezi cum arata preparatele castigatorilor pe www.saptamanagustului.ro sau pe facebook.com/SarbatoareaGustului.