Guvernul Statelor Unite s-a sezisat si a dat in judecata unul din restaurantele Golden Corral pentru ca a dat afara o familie a caror copii sufereau de o boala de piele. 

Danielle Duford are patru fete, iar trei dintre ele sufera de Epidermoliza buloasa (EB), o boala genetica ce se manifesta prin eruptii pe piele si mucoase. Pielea lor este extrem de vulnerabila si formeaza basici pe tot corpul. 

Proprietarul restaurantului a intrebat-o pe mama copiiilor ce are una din fete, spunand ca “ceva este in neregula cu ea”, dupa care le-a rugat sa paraseasca restaurantul ca sa nu-i sperie pe ceilalti clienti. 

Ele au fost nevoite sa plece, in ciuda faptului ca mama a incercat sa-i spuna acestuia ca boala este una genetica si nu este contagioasa.

 “Persoanele cu dizabilitati trebuie sa aiba acces complet la viata publica. Speram ca acest proces va face cat mai multi oameni sa inteleaga ca trebuie sa tratam cu respect aceste persoane si sa nu incalcam legea”, a declarat avocata districtului de Est din Michigan.

Guvernul a cerut compensatii pentru familie si o amenda de 55.000 de dolari.