Daca ar fi sa aleaga o destinatie de vacanta care a cucerit-o definitiv cu mancarurile traditionale, Andreea Raicu raspunde fara retinere Asia. Asta nu inseamna ca nu ii plac si alte bucatarii internationale: 

"Fiecare bucatarie are farmecul ei. Sunt innebunita dupa mancarea asiatica, iubesc rafinamentele frantuzesti, imi plac si cele italienesti, dar ma bucura si amintirile pe care mi le trezesc aromele din bucataria romaneasca a mamei.”

Pentru ea, gatitul este o placere, mai ales daca are mai multi prieteni invitati la masa: “Acasa imi place sa gatesc mancaruri simple, rapide cand gatesc doar pentru mine. Daca am prieteni sau familia invitati la masa imi place sa gatim impreuna si in felul asta gatitul nu mai e o obligatie  - se transforma in ceva extrem de placut.”

Mancarea ei preferata este o supa descoperita in Thailanda, pe care a gasit-o intr-o varianta asemanatoare si in Bucuresti: “Mancarea mea preferata e supa Tom yum Goong (o supa de creveti originara din Thailanda), cred ca as putea sa o mananc in fiecare zi. Din fericire am gasit si in Bucuresti un restaurant care face o supa delicioasa”

Mancarea thailandeza: gusturi vibrante pe care trebuie sa le incerci macar o data in viata

Pentru ca este vegetariana, pentru Andreea poate fi uneori o provocare sa gaseasca un restaurant cu un meniu complex. “Imi plac restaurantele in care gasesc sa mananc si altceva decat salate :) E destul de greu sa gasesti restaurante cu meniu care sa te faca sa te gandesti la ce sa alegi din preparatele vegetariene. Casa di David si Diplomat sunt restaurantele mele favorite din Bucuresti si ca mancare, si ca atmosfera si ca locatie”, ne-a marturisit ea.