Misiunea asociatiei este sa creeze un spatiu special in care pisicile abandonate sa le tina de companiei locuitorilor din New Yorkul, in timp ce se relaxeaza la un ceai. Astfel, spatiul nu va fi doar un loc de refugiu pentru pisici, ci si o oaza de liniste pentru clienti, care se vor relaxa alaturi de feline.

"Spatiul ca fi un paradis pentru pisici. Am conceput un plan care sa le sustina tendintele de catarare si joaca. Pisicile sunt candidatii ideali pentru o ceainarie, pentru ca se adapteaza si se imprietenesc cu oamenii foarte usor", sustin organizatorii pe site-ul lor.

De asemenea, cei de la Little Lions vor organiza in ceainarie evenimente de adoptie de pisici, astfel incat sa ajute autoritatile sa gaseasca stapani pentru felinele abandonate.

Societatea Americana de Prevenire a cruzimii impotriva animalelor sustine ca in fiecare an, 5-7 milioane de animale sunt abandonate. Dintre acestea, jumatate sunt pisici. Din nefericire, peste 70% dintre feline sunt eutanasiate, pentru ca nimeni nu le adopta.

Moda cafenelelor cu pisici a inceput in 1998 in Taipei, Taiwan, dar conceptul a prins foarte bine mai ales in Japonia unde sunt in prezent peste 150 de locatii, cele mai multe in Tokyo. In Europa prima cafenea de acest gen a fost deschisa in Viena, tot de un japonez, si se numeste Café Neko. De asemenea, din anul 2011 mai exista o astfel de cafenea si in St Petersburg, care se numeste Cat’s Republic.