“Daca mi s-a putut intampla mie se poate intampla tuturor”, spune Dwight Henry, referindu-se la anul in care a trecut din spatele tavilor de placinte direct pe covorul rosu, alaturi de idolii sai, Chris Rock si Will Smith.

Henry a refuzat initial rolul pentru ca s-a gandit ca nu e bine sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard: patiseria abia deschisa mergea bine, asa ca de ce sa risti totul pentru un rol intr-un film? Cine ar fi crezut ca de Oscar?

“Filmam dupa programul patiseriei!”, a spus regizorul si cu aceasta l-a convins pe sudistul politicos, care, atunci cand vorbea cu micuta sa partenera, Quvenzhané, ii spunea  “domnisoara Wallis”, iar lui Oprah, cea care a recunoscut in celebra sa emisiune ca a auzit de film de la Obama, “domnisoara Winfrey”. 

Cu banii castigati pentru acest rol, Dwight Henry a hotarat: isi va mai deschide o patiserie, unde va servi o prajitura unicat in Statele Unite: Hushpuppy, in onoarea micutei sale partenere. Iar pana atunci, mai face un film cu Quvenzhané Wallis, dar si cu Brad Pitt si Michael Fassbender.

Filmul va fi difuzat in premiera nationala de Pro Cinema, duminica, 24 februarie, de la ora 20:00.