1.Imprieteneste-te cu microundele. Asta nu inseamna ca trebuie sa il folosesti ca sa incalzesti semipreparate. In cuptorul cu micrunde poti gati feluri satioase si gustoase, in timp record.

2. Invata retete cu putine ingrediente. Scuza ca nu ai timp sa faci cumparaturi sau sa gatesti retete complicate nu mai tine. Exista o multime de gustari sanatoase ce pot fi pregatite cu doua, trei sau maxim cinci ingrediente.

Citeste si: 10 retete simple si extrem de sanatoase din doar 2 ingrediente

3. Pregateste din weekend mese pentru toata saptamana. Pentru ca in zilele in care esti la serviciu nu ai timp sa gatesti, este bine sa iti pregatesti pasii importanti din zilele libere. Asta inseamna ca poti gati supe sau sosuri pentru paste pe care sa le congelezi in portii mici si sa le scoti la nevoie. Poti chiar sa iti pregatesti mai mult dressing, sa iti tai legumele preferate, sa gatesti portii mai multe de orez si sa le pastrezi in caserole inchise etans in frigider. Multe se pot lua si la pachet a doua zi, altele pot fi incalzite rapid seara. Practic, nu mai ai scuze sa iti cumperi repede ceva de la fast-food.

4. Mananca trei mese sanatoase in loc sa iei gustari toata ziua. Cand ai programul atat de incarcat, parca este imposibil sa te opresti si sa mergi sa iei masa intr-un loc linistit. Pare mai simplu sa infuleci in timp ce lucrezi o punga de covrigei, cateva felii de branza sau cateva fructe. Desi nu mananci mare lucru, vei aduna la finalul zilei mai multe calorii decat o persoana care ia o masa normala.

5. Nu manca in fata calculatorului. Oricat de aproape ar fi termenul de predare al proiectului tau, fa o pauza atunci cand mananci. Da-i timp organismului sa inteleaga ca este  in fata unei farfurii cu mancare, astfel incat sa poti realiza cand te simti satul. Riscul atunci cand mananci in timp ce lucrezi este sa consumi mai mult decat ai avea cu adevarat nevoie.

6. Condimenteaza-ti viata

Un studiu facut de profesorii Universitatii din Colorado, SUA, a descoperit ca  persoanele care consuma mancarea mai condimentata nu au nevoie de atat de multa sare sau zahar, pentru a considera mancarea gustoasa. Astfel, subiectii testati au considerat acceptabile variantele light alte mancarurilor obisnuite dupa ce au folosit condimente si mirodenii pentru a le da gust.

7. Adauga legume in aproape orice fel de mancare
De la mic dejun pana la desert legumele pot fi un truc sanatos pentru dieta ta. Nu manca omleta simpla, ci impreuna cu legume, iar garniturile pentru felurile principale pot fi cel mai bun mod in care legumele pline de vitamine pot fi strecurate in diete.Si mai delicios este sa iti pregatesti un carrot cake sau o prajitura cu ciocolata si dovlecei  pentru desert.

8. Mesele satioase contin proteine. Iti va fi mult mai usor sa tii foamea departe daca mesele tale vor contine ingredientele potrivite. Asta inseamna mai ales proteine, responsabile cu energia in organismul tau. Iar varinate exista chiar si pentru vegetarieni.

Citeste si: 5 surse bune de proteine in afara de carne

9. Doza zilnica de fier iti asigura energie maxima. Adauga in dieta ta carnuri slabe, ovaz, spanac sau linte pentru a te asigura ca primesti suficient fier. Acesta te va ajuta sa treci mai usor si peste orele obositoare de la serviciu, dar si sa iti mentii conditia fizica la sala.