Daca nu vrei sa angajezi o firma de catering, dar totusi vrei sa ai niste antreuri ca la carte, trebuie sa te apuci de gatit. Nu te speria! Nu vei petrece ore intregi in bucatarie si nu va va fi nevoie sa feliezi doar niste cascaval si niste mezeluri. Multe aperitive stilate se gatesc cu putine ingrediente si sunt rapide. Unele pot fi servite la temperatura camerei si nu au nevoie de farfurie. Le poti pregati pe toate sau numai o parte dintre ele, in functie de cat de bogat vrei sa fie bufetul tau.

1. Fructele de mare te pot scoate oricand din incurcatura. Toaca marunt creveti gatiti, amesteca-i cu ceapa si telina tocate si leaga totul cu sos Aioli. Poti servi cu biscuiti sarati sau felii de bagheta prajite.

2. O salata de oua condimentata poate fi un deliciu. Amesteca oua (fierte tari) tocate cu ceapa verde tocata, ansoa tocate si patrunjel verde. In loc de dressing foloseste o maioneza light, condimentata cu piper si boia. Serveste pe felii de paine prajita.

3. O salata cu pui este intotdeauna satioasa. Toaca marunt pipet de pui (fiert sau la cuptor). Amesteca-l cu salote sau ceapa rosie tocata, masline negre feliate, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ierburi aromatice. Serveste pe felii de paine prajita.

4. O crema de branza condimentata. In locul clasicelor verdeturi, foloseste mirodenii picante. Amesteca 4 parti crema de branza cu 1 parte nuci tocate si adauga un mix de condimente – chili, curry. Varianta numarul doi ar fi pregatita din 4 parti crema de branza, o parte ardei copti tocati si putine ansoa tocate. Ambele creme pot fi servite pe biscutiti sarati.

5. O crema cu legume proaspete. Foloseste smantana sau iaurt gras. Adauga castravete, ardei gras, ceapa si marar tocate marunt. Condimenteaza cu sare si piper si adauga un strop de zeama de lamaie. Le poti servi cu chipsuri sau nachos.

6. Un aperitiv sofisticat si rapid cu crab. Nu e nevoie sa prepari cu mana ta crabul. Te poti baza pe conserve cu carne de crab pe care sa o amesteci cu salote tocate marunt, putin tarhon si mult patrunjel verde. Adauga maioneza light cat sa legi ingredientele. Serveste-le pe frunze de salata verde sau frunze de andive.

7. Un aperitiv cald servit pe felii de paine prajita. Feliaza branza de capra si unge-o cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper si ierburi aromatice. Coace-o la 180C timp de 10 minute pe felii de paine si serveste feliile fierbinti.