1. Taie-i diferit
Fie ca ii tai foarte subtiri astfel incat sa fie crocanti, fie ii tai “wedges”, astfel incat sa fie mai cremosi, poti alterna retetele.

2. Foloseste alt tip de ulei

Bucatarii prefera sa prajeasca legumele si cartofii in ulei de canola. Il poti incerca si tu, doar ca sa le dai o alta aroma. Atentie insa: nu folosi ulei de masline sau unt – acestea au un punct de fierbere mult mai mic, ceea ce le face periculoase pentru sanatate.

3. Nu uita de sare
Celebrii french fries nu se pot consuma fara sare. Iar la acest capitol, ai o multime de variante: de la sare Kosher (grunjoasa) la sare amestecata cu ierburi aromatice sau sare de mare, alterneaza felul in care dai gust cartofilor.

Secretul e să condimentezi însă la final, pentru că, dacă pui sare înainte sau în timp ce se prăjesc, cartofii se vor înmuia și nu mai rămân crocanți. 

4. Foloseste sosuri delicioase
Cartofii prajiti pot fi de zece ori mai gustosi daca ii savurezi alaturi de un sos aromat. De la maioneza la ketchup, de la tzatziki la aioli, ai o multime de variante care mai de care mai tentanta. Iata ce sosuri iti recomandam noi: 7 sosuri de incercat.

5. Scapa de uleiul in plus
Scurge cartofii imediat dupa ce-i prajesti, asezandu-i pe un servet de hartie dublu si stergandu-i astfel incat sa se absoarba tot uleiul de pe suprafata lor. In urma prajirii si scoaterii din friteuza, cartofii nu sunt deloc grasi: uleiul nu poate patrunde in ei deoarece este impiedicat de evaporarea apei din cartof in timpul prajirii (acesti vapori sunt cei care produc fierberea). De indata ce cartofii incep sa se raceasca, vaporii inca prezenti in cartoful prajit se condenseaza si se transforma in apa.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: