Tonomate cu haute cuisine

In loc de pachetele de sticksuri si biscuiti vom gasi din ce in ce mai des produse gata gatitie la automatele de pe strada. In Asia trendul deja prinde contur, iar la tonomatele din Japonia sau China gasesti orice din aceast categorie: de la crabi vii pana la orez sau oua proaspete. Si Europa intra timid in aceasta linie, iar in Franta gasim deja automate pentru chifle si baghete proaspete.

Mancare crescuta cu mana ta

Tot mai multi cautam hrana bio, crescuta sanatos, fara chimicale si in armonie cu natura. In loc sa o cumparam vom alege din ce in ce mai mult sa o crestem cu mana noastra in gradini, in jardiniere, pe acoperisuri, oriunde vom putea planta cu drag legume sau verdeturi.

Citeste si : Top 3 motive pentru care e bine sa alegi hrana organica

Mai multe legume in meniu

Vegetarianismul a devenit “mainstream”. Cu persoane influente precum Bill Clinton, care si-au aratat entuziasmul cu privire la o dieta vegetariana, si celebritati precum Justin Timberlake, Olivia Wilde, Jason Mraz, Gwyneth Paltrow sau Chris Martin, care au renuntat definitiv la carne, vegetarianismul a inceput sa devina un mod de viata pentru tot mai multi oameni. Ne-am inscris si noi in campania o zi fara carne si am lansat Meatless Friday.

La un click distanta

De la retete pana la noi restaurante, toate se gasesc acum la indemana oricui pe internet. Cum viata noastra se desfasoara tot mai mult pe telefoanele inteligente si tablete aplicatiile culinare destinate acestor gadgeturi nu au intarziat sa apara si vor fi tot mai multe. Ne vor ajuta sa devenim bucatari mai buni, sa gasim cele mai bune restaurante din apropiere, sa descoperim cele mai noi trenduri sau sa impartasim experiente.

Citeste si: Cum sa devii un adevarat masterchef: descopera cele mai eficiente aplicatii pentru gatit

Mancare in miscare

Vom spune adio erei fast food si bun venit camioanelor cu mancare. Deja celebre prin America de Nord si in cateva tari din Europa, “food trucks” vor fi o prezenta constanta de la care vom putea gusta si mancare sanatoasa sau produse gourmet. Si la noi astfel de afaceri incep sa prinda timid avant. Noi i-am cunsocut pe cei la Creperie D’Amour si te invitam sa le afli povestea.

Sursa: www.epicurious.com