Sa nu spui ca suferi de alergii doar pentru ca nu-ti place un aliment
Daca anunti bucatarul ca suferi de o alergie, acesta trebuie sa-si ia o sumedenie de masuri astfel incat mancarea ta sa nu intre deloc in contact cu factorii alergeni. Astfel, trebuie sa curete cutitul, tocatorul si alte echipamente din bucatarie. Asa ca, daca nu suferi cu adevarat de o alergie, ci pur si simplu nu-ti place un ingredient, spune-i chelnerului sa nu il foloseasca.

Sa nu-ti comanzi carnea gatita bine
Chefii pastreaza cele mai bune bucatati de carne pentru cei care stiu sa o aprecieze, adica cei care o comanda gatita mediu sau chiar rare (in sange). Pentru ei, carnea gatita bine este de fapt... gatita in exces.

Lucreaza mai multe ore decat tine
La ora la care tu iesi la cina, bucatarii inca lucreaza. Si, cel mai probabil, si-au inceput programul la fel de devreme ca si tine. De asemenea, nu pleaca acasa dupa ultimul client – ci curata mai intai bucataria si o pregateste pentru ziua urmatoare.

Sunt aproape tot timpul in picioare
Avand in vedere ca lucreaza intr-un ritm alert, bucatarii iau foarte rar pauze. Si nici nu stau prea mult pe scaune – alearga mereu dintr-o parte in alta a bucatariei si combina ingredientele.

Vor sa spui pe loc ce nu-ti convine
Decat sa pleci nemultumit din restaurantul lor, bucatarii profesionisti prefera sa spui ce te-a dezamagit, astfel incat sa repare greseala. Nu trebuie sa-ti fie jena.