Flori de mustar

Fac parte din familia Brassicaceae si au o aroma condimentata si usor amara.

Sunt o optiune pentru cei care abia acum incep sa experimenteze gustul florilor comestibile. Pot fi folosite atunci cand vrei sa dai arome de mustar unei salate fara sa pui neaparat mustarul clasic in vinegreta. Unde mai pui ca arata atat de bine si dau un aspect placut felului pregatit.

Panselute

Numele lor stiitific este Viola tricolor hortensis si au o aroma dulceaga cu note de citrice si menta.

Nu numai ca au un colorit frumos care ar putea fi adaugat pentru aspect la orice fel de mancare, dar au si un gust bun si dulce. Sunt recomandate in salate si deserturi pot fi fierte pentru a obtine un sirop intens colorat.

Galbenele

Numele stiintific este Calendula, iar aroma pregnanta este piperata.

Nu sunt bune numai pentru ceaiuri cu efecte benefice asupra sistemului digestiv. Poti folosi petalele lor pentru a le presara deasupra unor salate sau le poti amesteca in retete pe baza de orez sau oua. Vor adauga o nuanta portocalie placuta acestor feluri de mancare.

Lavanda

Numele stiintific este Lavandula, are o aroma dulce si e puternic parfumata.

De cele mai multe ori o folosesti sub forma de esenta in retete de deserturi, dar este o combinatie placuta si sub froma de flori adaugate in dressinguri, in cocktailuri sau limonade.

Clatunas

Face parte din familia Tropaeolum si are o aroma usor dulce-piperata.

Prima aroma pe care o vei simti va fi cea dulce, apoi aceasta se dezvolata intr-una usor intepatoare piperata. Poti folosi aceasta floare intr-o vinegreta cu salote, otet si ulei pe care sa o torni peste o friptura de peste.