Desi ne greu sa credem ca cineva poate refuza un tort de ziua de nastere, nu toata lumea este fan torturi simple sau etajate, decorate cu figurine sau lumanarele. Pe langa acestia ii mai luam in calcul si pe cei care vor sa incerce o aniversare altfel sau pentru cei carora bugetul nu le permite un tort spectaculos. Pentru toti am facut o lista cu 5 variante mai simple dar la fel de aratoare pentru prajitura aniversara.

1.Tortul de clatite

Poate nu suna tentant, dar crede-ne ca este extrem de gustos si aratos. Pe deaupra este si foarte usor de facut. Practic, il poti umple cu ce iti doresti si il poti face oricat de inalt vrei. Noi iti dam o reteta de la Jamie Oliver de tort de clatite cu frisca si ciocolata.

2.Cake Pops

Sunt perfecte pentru petrecerile pe care le tii in aer liber, pentru delectat colegii la serviciu sau copiii prietenilor invitati la petrecere. Pot fi la fel de aratoase si le poti face singur acasa. Avem reteta si toate sfaturile AICI. In principiu, sunt formate din acelasi blat de tort amestecat cu o crema buna si apoi glasate in ciocolata.

3.Cheesecake

Un cheesecake poate fi la fel de aratos ca un tort. Poate fi conceput si in variante mai light pentru cei care tin dieta, poate fi facut cu ciocolata sau fructe dupa dorintele celui aniversat. In plus este o prajitura pe care oricine o poate pregati acasa. Gasesti toate sfaturile necesare pentru a pregati un cheesecake aici. In plus iti dam si trei retete tentante:

4. Cupcakes

Sunt mai usor de gustat decat o prajitura intreaga, pot fi decorate la fel de frumos si pentru varietate poti face mai multe sortimente, astfel incat sa nu te rasfeti de ziua ta cu o singura aroma. Avem o reteta delicioasa.

5. Un turn din macarons

Va fi o aparitie sofisticata in locul unui tort clasic. Daca nu vrei sa il comanzi il poti pregati si singur lipind macarons cu sirop de zahar sau glucoza lichida pe un con din carton invelit in hartie cerata sau aluminiu.

Tags: tort, desert, idei, retete