Alimentele fara grasimi sau partial degresate
Sunt foarte tentante din punct de vedere caloric, insa pentru nutritionisti acestea sunt niste mancaruri care nu-si au sensul. Cel mai bun exemplu pe care il dau acestia este untul de arahide fara grasimi. Produsul original este mult mai sanatos, intrucat arahidele au grasimi sanatoase (monosaturate), care sunt inlaturate si inlocuite cu zahar. Sfatul nutritionistilor? Nu alege niciodata alimentele modificate in vreun fel.

Batoanele proteice bogate in fibre
Fibrele sunt foarte sanatoase si importante pentru sanatatea noastra. Conform unui studiu din 2012, consumul de fibre scade nivelul colesterolului din sange, previne constipatia si te ajuta sa slabesti. Se gaseste natural in fructe, legume, cereale integrale, dar multa lume prefera sa aleaga direct un fibrobar - este gustos, satios si foarte convenabil.

Insa exista o mica problema - un fibrobar are prea mult zahar pentru cate beneficii nutritionale ofera. Mai degraba mananci un mar - este mai sanatos si mai ieftin.

Specialitatile din cafea
O cafea simpla, neagra, are zeci de beneficii asupra organismului. S-a demonstrat stiintific ca o cafea pe zi reduce riscurile de atac de cord, diabet sau infectii. Din pacate, ingredientele care se adauga pentru prepararea unor specialitati nu sunt tocmai sanatoase - de cele mai multe ori contin lactate foarte grase sau siropuri. Cu alte cuvinte, sunt pline de calorii care, in timp, duc la ingrasare.