Cea mai mare sculptura din ciocolata

Opera apartine unor ciocolatieri americani, care au modelat o replica a piramidei mayase Kukulcan, din Mexic. Mareata ciocolata a cantarit peste 8 tone si a putut fi admirata pana pe 21 decembrie la Qzina Institute of Chocolate & Pastry din Irvine, California. Uite cum arata aici.

Cel mai scump hamburger din lume

Restaurantul Serendipity 3 din New York a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor cu cel mai scump burger care costa 295 de dolari. Hamburgerul este facut din carne de vita japoneza infuzata cu unt de trufe si 10 ierburi aromatice si asezonata cu sare afumata de mare adusa din Pacific. Vezi aici cum arata si ce alte ingredinente contine.

Omleta de 1.000 de dolari

Restaurantul Norma al hotelului Le Parker Meridien din New York sustine ca le ofera clinetilor, care pot plati, cea mai scumpa omleta din lume. Cere pe ea de 100 ori mai mult decat pentru o omleta obisnuita pentru ca are ingredinete speciale. Vezi ce contine aici.

Cel mai mare McDonald’s

Lantul fast-food se lauda in vara ca are cel mai mare restaurant din lume. Era deschis la Londra special pentru Jocurile Olimpice si putea gazdui 1.200 declienti in fiecare ora. Vezi aici imagini cu McDonald's la super-size!

Cea mai mare lasagna din lume

O echipa de bucatari din Cracovia, a gatit imensa lasagna in cinstea echipei de fotbal a Italiei. Au vrut ca, in acest fel, sa le ureze fotbalistilor mult succes in sfertul de finala de la Euro 2012, disputat impotriva nationalei Angliei. Vezi aici cum arata.

Cea mai scumpa briosa din lume

O cafenea din Dubai propune o briosa de-a dreptul deosebita. Este poleita cu aur si arata prea bine ca sa fie mancata . pretul este pe masura: 800 euro. Citeste aici de ce este atat de speciala.

Magazinul cu cele mai scumpe fructe din lume

Se afla in centrul orasului Tokyo vinde fructe frumos ambalate care intra cu usurinta in topul celor mai scumpe produse din lume. La Senbikiya gasesti mere uriase la pretul de 25 de dolari bucata. Reginele galantarelor sunt capsunile ambalate frumos, care se vand la pretul de 83 de dolari 12 bucati. Printre cele mai scumpe produse  sunt pepenii galbeni. Trei bostani cu codite perfecte costa 419 dolari. Vezi cum se justifica pretul aici.

Cel mai mare cheeseburger din lume

A fost suficient de mare incat sa poata hrani 5000 de oameni. Mega-burgerul a fost gatit cu ocazia "Zilei Muncii" de angajatii unui casino din Minnesota, SUA. Greutatea oficiala a acestuia a depasit 913 kg, de doua ori mai mult decat precedentul record. Vezi imagini cu mega cheesburgerul aici.

Cea mai mare salata vegetariana din lume

Ne laudam ca avem si noi un record mondial. In 23 septembrie Romania intra in Cartea Recorudrilor cu cea mai mare salata vegetariana din lume. A catarit 20 de tone. Citeste aici despre ingredientele folosite.

Cea mai scumpa saorma din lume

Bucatarul britanic Andy Bates a facut o combinatie de cele mai fine ingrediente si a obtinut o saorma "divina" la un pret pe masura: 1.225 dolari. Nu contine insa nici varza si nici cartofi prajiti. Vezi aici cum arata.