Este foarte sanatos, poate fi pus peste orice aliment si rivalizeaza doar cu untul in ceea ce priveste consumul cu painea. Insa nu trebuie folosit chiar la orice. Uleiul de masline are un punct de fierbere mai mic, ceea ce inseamna ca arde usor si devine periculos pentru organism, sau ca poate sa ia foc, la propriu. Ca regula generala, este ca nu trebuie sa gatesti cu ulei de masline la temperaturi ridicate.

Tot ce trebuie sa stii despre uleiurile de gatit. Cand devin periculoase si cum sa le folosesti corect in bucatarie

Iata ce sa nu gatesti niciodata cu ulei de masline

  • Friptura, fie ea de porc, miel sau pui
  • Burgeri
  • Carne de peste
  • Legume la cuptor (daca temperatura este mai mare de 200 grade Celsius)
  • Orice gatesti la wok
  • orice vrei sa prajesti folosind tehnica deep-fry
  • Cartofi prajiti
  • Cand faci pui la rotisor
  • Gogosi sau orice dulciuri facute prin prajire