1. Oua
Nu lasa internetul sa te pacaleasca - nu e asa usor sa faci oua fierte tare in cuptorul cu microunde. Caldura rapida data de cuptor creeaza o gramada de vapori in interiorul oualor care nu are unde sa se duca decat... daca explodeaza. Si exact asta se intampla.

2. Caserole pentru mancare
Daca si tu iti cumperi mancare la pachet, cu siguranta dai de aceste caserole. Ei bine, nu le baga in cuptorul de microunde intrucat materialul din care sunt facute este un fel de plastic. Nu vrei plastic in mancarea ta, nu-i asa?

3. Fructe
Unele fructe nu suporta atat de bine caldura puternica. Strugurii, de exemplu, explodeaza. Grija mare!

4. Farfurii cu material metalic
Metalul nu are ce cauta in cuptorul cu microunde. Probabil ca stiai deja asta. Mare grija insa si la farfuriile din portelan care s-ar putea sa aiba resturi de metal. Risti sa-ti strici cuptorul.

5. Ardeii iuti
Devin extrem de periculosi daca ii bagi la cuptorul cu microunde. In primul rand, iau foc! Apoi, atunci cand deschizi cuptorul, substantele chimice eliberate iti irita ochii si pot sa-ti arda gatul. Nu e gluma.

6. Folie de aluminiu
Orice metal, inclusiv folia de aluminiu, iti poate distruge cuptorul cu microunde. Poate chiar sa se declanseze un foc.

7. Canile termos
Cele mai multe cani termos nu sunt sigure pentru cuptorul cu microunde. Daca sunt facute din otel inoxidabil, acesta va bloca caldura (care nu va mai ajunge la cafea sau ceai) si iti va distruge cuptorul.

8. Sos de rosii, fara capac
Nu-ti va distruge cuptorul, insa ii va murdari fiecare coltisor.

9. Recipientele cu iaurt
Paharele sau galetusele in care se comercializeaza iaurtul, margarina sau smantana, sunt de unica folosinta. Nu rezista la temperaturi mari. Daca le pui la microunde, se topesc si elibereaza substante chimice toxice in alimente.

10. Cuptorul gol
Nici daca nu pui nimic in cuptorul cu microunde si il lasi sa mearga in gol nu este bine. Pentru ca nu este niciun aliment care sa absoarba microundele, acestea pot distruge cuptorul.