1. Ouale pot fi adaugate in orice reteta. Sunt extrem de versatile si, in viziunea celor mai buni chefi, sunt alimentele care nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata din frigider.

2. Apa iti poate arata daca un ou inca este bun. Daca pui un ou intr-un pahar de apa si se scufunda, e semn ca galbenusul este inca greu, adica bun. Daca oul pluteste, e timpul sa-l arunci.

3. Poti sa-ti dai seama daca un ou este fiert daca il invarti. Daca nu se invarte, inseamna ca albusul este inca lichid si ca mai trebuie sa-l lasi la fiert.

4. Ouale sunt un remediu excelent anti-mahmureala. Asta datorita continutului bogat in cisteină, substanta care ajuta la descompunerea compusului chimic numit acetaldehida, care cauzeaza mahmureala. Ouale ajuta de asemenea la eliminarea toxinelor lasate in urma de alcool.

6. O gaina face intre 250 si 279 oua pe an.

7. Ouale sunt o sursa buna de vitamina D. Poti sa-ti iei 10% din doza zilnica recomandata de vitamina D mancand un ou.

8. Ouale au foarte multi pori - pana la 17.000 de pori mici care absorb orice miros din frigider. Tocmai de aceea, e recomandat sa le tii in cutii de carton.

9. Cele mai multe oua vin din China, tara care produce 160 miliarde de oua pe an.

10. Ouale contin aproape toate vitaminele esentiale pentru organism, in afara de vitamina C. De asemenea, contin toate proteinele si mineralele de care are nevoie corpul tau.

Sursa: kitchendaily.com

Tags: oua, galbenus