Sunt sanatoase, hranitoare si ne ajuta sa ne mentinem talia subtire si imunitatea puternica. Nu ai niciun motiv pentru care sa le ocolesti, mai ales ca multe dintre ele sunt adevarate delicatese culinare.

1. Supa crema de morcovi
O supa delicioasa propusa de Anthony Demetre, chef la 3 restaurante cu stele Michelin din Londra (Arbutus, Wild Honey si Les Deux Salons).

2. Supa wonton
Supa Wonton este o supa de origine asiatica delicioasa, pentru care ai nevoie doar de cateva ingrediente simple, care se prepara cu usurinta. Intregul timp de gatire este de 15 minute, iar aceste cantitati servesc 4 portii.

3. Gulas
Devenita mancare traditionala in Ungaria, gulasul este o supa sau tocana ce are la baza carnea de vita, paprika, ardei si ceapa. Exista insa numeroase variante de gulas, ce au printre ingrediente si cartofi, rosii, chimen, usturoi, in care vita este inlocuita cu porc etc.

4. Supa de ceapa
O supa cu o istorie veche, reinventata de francezi si rafinata de Laura Calder. Este inceputul perfect pentru un pranz cu familia. Deliciul acestei retete este coaja crocanta de paine care acopera ca un capac miresmele de ceapa caramelizata si coniac. Nu te grabi sa calesti ceapa, las-o la foc moale pana cand se inmaoie bine si incepe sa se rumeneasca. Asa vei reusi sa obtii aroma perfecta.

5. Gazpacho Andaluz
Supa cu rosii este o alegere buna atat rece, cat si calda. Poti sa o servesti cu salata verde si paine facuta in casa si pranzul va fi complet. Acest gazpacho vine dintr-o regiune a Spaniei (Andaluzia) cu puternice influente marocane, dar este un fel de mancare ce se potriveste perfect in orice meniu.

6. Minestrone
Ciorba de zarzavat dupa reteta de la mama va pali pe langa aceasta supa ca o adevarata recolta de toamna. Frumusetea acestei retete este ca o poti gati in orice anotimp cu aproape orice fel de legume gasesti in piata sau congelate la tine in frigider. Poate sa aiba paste sau orez care ii dau consistenta si te vor satura dintr-o singura portie.

7. Ciorba de vita si sfecla rosie
O ciorba inspirata din bucataria ruseasca, cu sfecla si varza, care merita asteptarea si orele lungi de gatit.

8. Supa mediteraneana cu ciuperci
O combinatie divina de ciuperci proaspete si ceapa, inobilate cu arome mediteraneene de migdale si sofran. Supa acesta va fi surpriza pe care o poti pregati pentru un pranz in familie.

9. Supa cremoasa de somn
O supa usor de gatit si savuroasa indiferent de anotimp. Somnul si legumele proaspete se vor topi si vor capata o consistenta cremoasa dupa ce sunt fierte in lapte.

10. Supa de legume pentru imunitate
Scapa de racelile de sezon cu niste retete foarte simple si pline de vitamine, care iti vor incarca bateriile si te vor pune din nou pe picioare.