1. Supe crema si sosuri. Iti va fi mult mai usor sa torni totul in vasul tocatorului decat sa folosesti blenderul. In plus, nu risti sa te arzi cu lichidul fierbinte.

2. Salsa, Pesto, dressing-uri. Pentru astfel de retete ai nevoie de legume si alte ingredinete tocate fin, iar tocatorul electric va face toata treaba mult mai bine decat ai reusi tu cu un cutit de bucatarie.

Citeste si: Cea mai buna reteta de sos Pesto

3. Aluat pentru paste sau tarte de casa. Amesteca toate ingredinetele (faina, unt taiat cubulete, oua) cu ajutorul tocatorului si aluatul va fi gata in cateva minute. E nevoie doar de cateva pulsatii ca sa maruntesti untul si sa il amesteci cu faina pentru tarte sau sa amesteci faina cu ouale pentru paste.

4. Carne tocata. Nu toata lumea are si masina de tocat carne, dar un tocator electric poate face treaba la fel de buna. Taie carnea in bucati mai mici, pune-le la congelator pentru cateva ore si apoi le poti toca usor.

5. Maioneza sau alte sosuri cu ou. Un tocator electric poate actiona la fel de bine ca un mixer sau blender, iar maioneza sau sosul Hollandaise nu se vor taia.

Citeste si: Fara esecuri in bucatarie. Cum sa faci sos Hollandaise intr-un minut, fara sa se taie

6. Nuci, fistic, alune, migdale maruntite. Cand ai nevoie de aceste ingrediente pentru o reteta nu iti mai bate capul sa le toci cu cutitul. Tocatorul electric le poate marunti oricat de fin iti doresti. Ai grija, insa, sa lucrezi cu cantitati mici, iar nucile sau alti samburi uleiosi sa fie reci ca sa nu se trasnforme intr-o pasta prin eliminarea uleiurilor pe care le contin.

7. Faina de casa. Tocatorul electric poate fi moara ta personala. Daca ai nevoie de faina de orez, naut sau din alte cereale, marunteste-le fin cu ajutorul lui.

Citeste si: Mai destept in bucatarie. Tot ce trebuie sa stii despre faina alba

8. Pesmet sau pudra de biscuiti. Cand ai nevoie de acestea pentru a crea toppinguri delicioase la paste sau blaturi de prajituri, tocatorul intra in functiune si face treaba in locul tau.

9. Branza rasa. Incearca si vei vedea ca e mai usor decat daca ai folosi o razatoare clasica.

Tu cum folosesti tocatorul tau electric? Asteptam sa ne povestesti ce minuni face in bucataria ta.