Sezonul gratarelor a inceput si odata cu acesta vin si avertismentele specialistilor: carnea expusa la fum poate contine compusi toxici, explica Oana Cuzino in emisiunea "Ce se intampla, Doctore?"

Pentru a limita producerea acestora, exista cateva trucuri.

1. Alege carnuri slabe. In cazul carnii de pui, dupa preparare, pielea se arunca. Daca alegi carne rosie, nu cresta feliile.

2. Foloseste sosuri pe baza de otet sau lamaie sunt doar doua dintre acestea. Compusii toxici se reduc substantial daca ungeti carnea cu o marinata facuta doar din otet, suc de lamaie si ierburi condimentare. Nu folositi ulei in marinata.

3. Pune carnea intre doua felii mari de ardei sau de dovlecel, prinse cu o scobitoare. Vegetalele accentueaza gustul bun, dar au si rol de bariera in fata compusilor toxici.

Vezi mai multe sfaturi de nutritie pentru aceasta vara de la Oana Cuzino!

Citeste si:  5 sfaturi pentru un gratar mai gustos si mai sanatos