Inainte sa iti spunem combinatiile favorite trebuie sa stii cateva elemente esentiale pentru ca in final frisca sa arate perfect:

  • Foloseste smantana pentru frisca grasa cu cel putin 30% grasime.
  • Ca sa bati frisca usor smantana pentru frisca trebuie sa fie rece. La fel si bolul in care o bati. Pentru a castiga timp cantareste smantana si pune-o direct cu bolul in frigider pentru 30 minute inainte sa o bati.
  • Nu ai neaparat nevoie de mixer pentru rezultate perfecte. Un tel va face treaba la fel de buna daca smantana si bolul sunt reci.
  • Pentru indulcire poti folosi si zahar tos si zahar pudra. Cel din urma se va dizolva mai repede. Daca vrei sa aromatizezi frisca cu sirop de artar, poti sa renunti la zahar. In schimb, daca vei folosi esenta sau extract de migdale, vei avea nevoie de zahar in plus, pentru ca acestea sunt mai amare.

Pentru frisca aromata bate smantana pana cand se formeaza valuri moi. Adauga aromele si zaharul si continua sa mixezi pana cand frisca ajunge la consistenta dorita.

Cele mai bune retete de frisca aromata:

cu Vanilie: 250ml smantana rece, 1 lingurita extract de vanilie si 1 lingura zahar.

cu Scortisoara: 250ml smantana rece, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara si ¼ lingurita nucsoara.

cu Ciocolata: topeste la bain-marie 130g ciocolata neagra si lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Bate 250ml smantana rece, adauga jumatate din ciocolata topita si incorporeaza. Adauga restul de ciocolata si 1 lingura de zahar si mixeaza pana la consistenta dorita.

cu Migdale: 250ml smantana rece, 1 lingura zahar si ½ lingurita extract de migdale.

cu Sirop de artar: 250ml smantana rece, 2 linguri sirop si ¼ lingurita extract de vanilie.