Intreaga poveste a ciocolatei incepe cu boabele scoase din fructele bine coapte ale arborelui de cacao, care creste in zonele tropicale. Boabele sunt lasate cateva zile la fermentat, apoi sunt uscate rapid, de obicei la soare.

Ele sunt ulterior trimise in fabricile procesatoare de cacao, unde sunt curatate de impuritati, se prajesc si sunt curatate de coaja. Pentru ca au un continut mare de grasime, atunci cand sunt zdrobite si amestecate, boabele se transforma intr-o pasta, care se numeste lichior de cacao (desi nu contine alcool).

Mai departe, lichiorul este procesat in utilaje speciale, pana cand se separa grasimea din el. Aceasta poarta numele de unt de cacao. Din separarea grasimii mai rezulta un ingredient esential – pudra de cacao. La acestea doua se adauga lapte, zahar si vanilie. Combinand aceste ingrediente in proportii diferite, rezulta cele 3 tipuri de ciocolata:

  • Ciocolata amaruie: unt de cacao, lichior de cacao, zahar, vanilie si lecitina din soia.
  • Ciocolata cu lapte: unt de cacao, lichior de cacao, zahar, lapte praf, vanilie si lecitina din soia.
  • Ciocolata alba: unt de cacao, zahar, lapte praf, vanilie si lecitina din soia.

Un alt ingredient prezent in ciocolata este lecitina din soia, care este un emulsificator natural, ce ofera ciocolatei o fluiditate sporita.