In principiu e cea mai simpla si cunoscuta reteta de sos cu ierburi aromatice din lume. Contine parmezan, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si busuioc. Daca elimini, insa, ultimul ingredient si pastrezi baza poti da drumul la imaginatie pentru a crea sosuri Pesto dupa pofta ta in zeci de variante. Cu menta, patrunjel, rucola sau spanac, pesto poate imbraca cele mai neobisnuite gusturi.

Citeste si: Cum sa perepari sos Pesto chiar la tine acasa

Incearca Pesto cu patrunjel si lamaie, pentru un gust puternic si patrunzator. Il poti servi peste paste reci sau calde, cu niste rosii cherry, pe un peste la gratar sau cu fructe de mare. Ai nevoie de patrunjel, usturoi, pesmet, suc de lamaie, ulei de masline, coaja rasa de lamaie, sare si piper.

Incearca Pesto cu spanac blansat (in loc de busuioc) si nuci (in loc de seminte de pin), perfect langa carnuri la cuptor si chiftelute de pui sau vita.

Incearca un Pesto (sau pistou) de menta perfect langa paste, salate cu orez, in sandvisuri cu carne de curcan sau langa legume. Aroma lui e mai racoritoare si mai puternica decat a clasicului sos Pesto cu busuioc. In reteta calsica de sos Pesto inlocuieste busuiocul cu menta.

Incearca Pesto cu busuioc, lamaie si fistic (in locul semintelor de pin). Este ideal pentru a fi intins pe pizza sau intr-o salata cu carne de pui.