Este vorba despre reteta de scoarta de copac din ciocolata, pe care o poti orna cu acadele cu menta (candy canes), bomboane colorate in rosu, verde, alb, mini marshmellows si de fapt cu orice ornamente pentru prajituri te inspira cel mai mult. Asadar, haide sa vedem ce ne trebuie si cum se prepara!

 

Ingrediente:

100 g ciocolata cu lapte

100 g ciocolata neagra

Bombonele/ candy canes/ mini marshmellows/ jeleuri/ stelute ornament pentru prajituri etc.

 

Metoda de preparare:

Topeste fiecare tip de ciocolata in cate un bol separat, plasand aceste boluri deasupra unei oale cu apa care fierbe. Odata ce ciocolata se inmoaie si devine fluida, toarna ciocolata neagra intr-o tava de cuptor pe care ai pus hartie de copt. Peste ciocolata neagra, toarna si ciocolata cu lapte, topita, creand un model „in valuri”.

Cat ciocolata este inca moale, aranjeaza pe ea ornamentele folosindu-te de imaginatie si incercand sa folosesti culori specifice Craciunului. De exemplu, poti taia mini marshmellows in doua jumatati egale, pentru a crea niste ochisori de ren, carora le adaugi pupila cu creion negru special pentru gatit, iar cornitele le poti face din bucatele de covrigei. Nasul va fi, desigur, o bomboana rosie. Dar daca nu ai inspiratie, cea mai sigura metoda pentru a transmite magia Craciunului prin acest desert, este ornarea lui cu candy canes rupte in bucati si pisate, imprastiate peste tot prin ciocolata. 

Asteapta ca ciocolata sa se intareasca pe deplin inainte sa o tai – prajitura scoarta de copac de obicei se rupe, insa aceasta fiind cu diferite modele, este recomandat sa o tai cu un cutit ascutit. 

Savureaz-o impreuna cu familia si prietenii, sau poti chiar sa ii surprinzi cu un cadou dulce – impacheteaz-o in celofan si leag-o cu o panglica festiva! 

Pofta buna!