Daca ai grija sa pui cateva fire de menta proaspata intr-un pahar cu apa, le vei avea la indemana cand gatesti. Unde mai pui ca vor aduce o aroma placuta in bucatarie. Uite ce poti sa faci cu ea.

1.Zahar mentolat bun de pus pe prajituri si fructe

Cateva frunze de menta si cateva linguri de zahar se amesteca bine cu un blender. Rezultatul este bun de presarat pe capsune, zmeura sau fructe de padure, in salatele de fructe sau pe biscuiti de casa.

2. Decor proaspat pentru torturi

Prajiturile cu fructe de vara si frisca vor arata delicios cu cateva frunze de menta puse in decorul final.

3.Sirop de menta pentru bauturi fresh

Pune la fiert apa si zahar si lasa-le pe foc pana cand zaharul se dizolva. Adauga o mana de frunze proaspete de menta, indeparteaza oala de pe foc si acoper-o cu un capac pentru a lasa menta sa infuzeze. Poti folosi acest sirop cu apa minerala, cocktail-uri, Mojito si la ceaiul cu gheata.

4.Mojito

Si daca tot am amintit de celebrul cocktail cubanez suntem siguri ca stii ca este cel mai cerut la petreceri. Asa ca, invata sa il pregatesti dupa reteta Foodstory.  Pentru cei mai cuminti, care nu vor sa guste alcool, le propunem sa adauge cateva frunze de menta intr-o limonada facuta cu lamaie si lime.

Cum lucrurile serioase din bucatarie incep abia cand pui mana pe cartea de bucate si pregatesti masa, iti oferim pentru inspiratie 3 retete mentolate.

5.Inghetata cu menta

E deliciul unei seri fierbinti de vara si o poti pregati usor acasa.

Ingrediente:

  • 230ml frisca lichida
  • 230ml lapte gras (3.5%grasime)
  • o mana de frunze de menta proaspata, tocate
  • 100g zahar
  • o mana de fulgi de ciocolata neagra

Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da totul intr-un clocot. Stinge flacara si lasa amestecul sa se raceasca. Strecoara, apoi, printr-o sita deasa si amesteca si zaharul.

Pune totul la frigider sa se raceasca bine. Dupa o ora poti sa pui amestecul la inghetat in tavi pentru inghetata. Cand e aproape tare poti sa amesteci si fulgii de ciocolata. Tine la congelator pana cand se intareste complet.

6.Pesto cu menta proaspata

Este sosul ideal pentru cotlete de miel sau souvlaki grecesti pe gratar.

Ingrediente:

  • 2 catei usturoi
  • 30g seminte de pin
  • 1 mana frunze busuioc proaspat
  • 1 mana frunze menta proaspata
  • 1 mana frunze patrujel proaspat
  • 100g Parmezan ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 60ml ulei masline

Intr-un robot de bucatarie toaca fin ustuoriul, apoi adauga semintele de pin si continua sa mixezi. Pune jumatate din cantitatea de verdeturi si mixeaza pana se maruntesc. Apoi pune si restul de ierburi si amesteca in robot timp de 30 de secunde. Pune si Parmezanul, sarea si piperul si amesteca bine. La final adauga uleiul de masline pentru a omogeniza toate ingredientele.

7. Salata vietnamenza cu pui si menta

O salata racoroasa pentru cina cu pui deja pregatit pe gratar si alte cateva arome asiatice.

Ingrediente:

  • 1 ardei chili, curatat de seminte si maruntit
  • 1 catel usturoi maruntit
  • 1 lingura zahar
  • 1 ½ lingura otet de orez
  • 1 ½ lingura suc lime
  • 1 ½ lingura sos de peste
  • 1 ½ lingura ulei 
  • ½ ceapa medie tocata marunt
  • piper negru macinat
  • 200g varza alba taiata fasii
  • 1 morcov mediu taiat julien
  • 200g piept de pui pe gratar taiat fasii subtiri
  • 1 legatura de menta

Combina intr-un bol ardeiul iute, usturoiul, zaharul, otetul, sucul de lime, sosul de peste, uleiul si ceapa. Adauga sare si piper dupa gust si lasa deoparte totul pentru o jumatate de ora.

Intr-un castron mare amesteca puiul, varza, morcovii si menta. Adauga dressing-ul si amesteca incet pana cand totul se omogenizeaza si sosul imbraca salata. Serveste-o cu cateva frunze de menta decorative.

Sursa foto: Babble.com