O “friptura” din conopida

In mod normal cureti cu grija buchetelele crocante le fierbi, le faci pane sau le sotezi. In noua varianta te provocam sa pregatesti conopida ca si cum ai face o friptura. Taie conopida in felii de 2 cm grosime, caleste-le in ulei incins cu sare si piper pana devin aurii. Muta-le intr-o tava si coace-le la cuptor la 180C timp de 10 minute pana cand devin moi. Vei obtine un exterior crocant si un miez moale de conopida.

Peste de la tropice

Banala friptura de peste inseamna sare, piper, un pic de ustuori si ulei de masline. Il faci la aburi sau pe gratar, dar rezultatul e acelasi: un file de peste simplu. Provocarea e sa il asociezi cu arome indraznete. De pilda, unele tropicale. Fa un piure din mango si un strop de lapte de cocos, putin sos de peste si pudra de chili. Aceasta garnitura va fi o nota spectaculoasa pentru friptura ta de peste.

Varza de Bruxelles in varinata “baby”

Este una din legumele dificil de gatit, pe care un minut in plus pe foc o poate transforma intr-o mancare amara. In mod normal te multumesti cu varza de Bruxelles sotata cu bacon sau pancetta. De data aceasta, sugestia ingenioasa nu presupune sa schimbi metoda de gatire ci soiul de leguma pe care il cumperi. Foloseste varza de Bruxelles in varianta baby pentru ca e mai putin amara si mai moale decat surata mai dezvoltata, astfel va avea nevoie de un timp mai scut de gatire.

Gateste orezul brun fara apa

Se poate sa renunti la varianta clasica de pregatire a garniturii de orez, fiert in apa. Secretul unei noi abordari este sa prajesti putin orezul in 1-2 linguri de ulei. Dupa cateva minute adauga 1-2 catei de usturoi tocat marunt. Abia apoi poti adauga apa sau supa de pui si sa lasi orezul sa fiarba incet pana cand devine perfect.

Cartofi noi mai crocanti

Clasica reteta pe care o stie toata lumea e sa ii fierbi si sa ii amesteci cu putina vinegreta sau un sos pe baza de maioneza. Varianta imbunatatita presupune sa fierbi cartofii noi (curatati bine cu un burete) doar 15 minute pana cand se inmoaie putin. Scoate-i din apa si lasa-i sa se raceasca, apoi zdrobeste-i apasand cu palma peste ei. Acest piure nedefinit poate fi pus intr-o tigaie/tava cu ulei de masine si sare. Da-l la cuptor, la 200C, pana cand incepe sa se rumeneasca. Ii poti amesteca apoi cu usturoi zdrobit si ierburi aromatice (menta, busuioc, rozmarin, cimbru).

Sursa: shine.yahoo.com