Pentru multi dintre noi copilaria e legata indestructibil de prajiturile facute acasa, de caietul mamei sau al buncii cu retete scrise de mana si tranzactionate sau multiplicate printre vecine mai ceva ca actiunile de la bursa, de amandina sau eclerul cumparate la cofetaria de la parter, de tortul ornat cu migala de ziua de nastere sau de prajiturile in tava taiate duminica dupa pranz.

Copilaria are pentru fiecare un gust sau o aroma speciala, in functie de desertul pe care il cereai cu mult patos sa ti se faca daca erai cuminte, si pentru fiecare e acel ceva care iti aduce aminte de acasa.

Te provocam sa redescoperi copilul din tine si sa gatesti unul dintre deserturile preferate. Iar daca ai pierdut sau nu ai mostenit inca un caiet cu retete de familie iti dam noi cateva dintre retetele noastre preferate.

Nu se poate sa nu fi cerut macar o data la cofetarie o savarina inecata in sirop dulce, umpluta cu frisca si impartita cu prietenul cel mai bun de joaca.

De cate ori nu ai asteptat cuminte sa ti se dea voie sa tai prima bucata din tava de cremsnit...

... sau o portie de crema de zahar ars?
 

Pentru multi dintre noi "laptele de pasare" a fost desertul copilariei, chiar daca acum il pregatitm sub denumirea mult mai elaborata de "ile flottante"



Noua ne plac si bezelele simple, perefecte si crocante. Gasesti toate trucurile si reteta pentru pregatirea lor AICI.

Si tot din caietul mamei se poate sa fi gustat si tu cea mai buna ciocolata de casa. Noi avem o reteta preferata AICI.

Orezul cu lapte cu dulceata sau scortisoara presarata deasupra era, pe vremea copilariei, cea mai buna tratatie pentru copiii cuminti. Avem o reteta delicioasa AICI.

Redescopera gustul ruladelor pufoase, cu fructe si crema, facute acasa incercand reteta de AICI.

Si tot in copilarie te poti reintoarce cu pandispanul cu visine sau cu un chec cu nuci, din care primeai o felie in pachetelul de la scoala.